Belevingsgebied bosschool Modexen in het bos in Brakel

Welkom in de groene klas!

In de natuur iets over de natuur vernemen - dat is het motto van de bosschool Modexen, waar dat ze allemaal openstaan voor groepen die geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling van de natuur en van het milieu.

Ruime mogelijkheden

De bosschool is idyllisch omringd met bos en weiden aan de rand van het bos in Brakel. In de remise (economisch gebouw) van de voormalige Forthaus Modexen wordt een eenvoudigere, rustiekere verblijfsruimte voor ong. 20 personen heringericht. Het geeft de mogelijkheid zich terug te trekken, bij ongunstig weer of dient als seminarieruimte voor de voor- of na bespreking met de excursiedeelnemers.

Een andere kamer herbergt tentoonstellingsobjecten van wilde dieren en dient ook als kleine "laboratorium". De grote openluchtruimte kan gebruikt worden voor spellen. Een ruimdenkende uitkijkpost geeft aan ongeveer 12 mensen tegelijkertijd de mogelijkheid om  wilde dieren te observeren en om later te kunnen vissen met een net in een nieuw aangelegde "plas" die zich voor en na tot een vochtige biotoop ontwikkelt. Meteen aan de bosschool begint een kort leerpad, die een kijkje geeft in de geheimen van het stadsbos en haar inwoners.

Ter gebruik staan onder andere boeken over de dieren- en plantenwereld, microscopen, verrekijkers alsook lucht- en waternetten ter beschikking. Bovendien kunnen drie vleermuizendetectors uitgeleend worden. Voor kindergroepen liggen in het uitgeruste natuurpark Entdeckerwesten beker vergrootglazen, pincetten, vergrootglazen en kompassen klaar.

Open voor alle geïnteresseerden

Verenigingen, bonden, scholen, kleuterscholen, natuur- en landschapsgidsen - iedereen die zich bezighoudt met de ontwikkeling van de natuur en het milieu, kunnen en zouden de bosschool voor hun evenementen moeten gebruiken. Voor groepen uit Höxter is - niet commercieel - gebruik in principe gratis. Toch kan een laag bedrag voor verbruikskosten aangerekend worden. Bovendien bieden natuur- en landschapsgidsen , bospedagogen en ook de leden van het Hegering eigen natuurbelevenisevenementen van de houtvesterijen, bv. klaarstaan om met hen samen individuele evenementen te plannen en uit te voeren. Spreek gewoonweg de contactpersonen aan die in de rechterkolom benoemd zijn!

De bosschool Modexen bevindt zich in Trägerschaft in de stad Brakel.