Brakel - Drie steden -E-bike - tocht

Cultuur - Plezier
De oude Hanzestad Brakel, gelegen in een brede dalkom tussen het Eggegebergte en de Weser, is het startpunt van deze tocht, die u laat kennismaken met Westfaalse lekkernijen, afwisselende landschappen en culturele hoogtepunten. Waarom probeert u de regionale specialiteiten in het museumlandschap van Nieheim niet? Vanaf hier voert de route u via Marienmünster en Bökendorf naar Bellersen - het dorp B. uit Annette von Droste-Hülshoffs novelle "De joodse beuk". Hier kunt u op afspraak een van de grootste bijenstallen van Duitsland bezoeken.

Met ingebouwde rugwind
Aan de buitenkant zijn elektrische fietsen bijna niet van gewone fietsen te onderscheiden. Alleen de accu onder de bagagedrager en de 250 watt naafmotor op het achterwiel, die in meerdere fasen kan worden ingeschakeld, verraden de extra techniek. Langere tochten en beklimmingen zijn kinderspel dankzij de ingebouwde rugwind. De batterijen van de e-bikes gaan ongeveer 60 tot 200 km mee, afhankelijk van de uitrusting. Probeer het gewoon zelf!

Verhuur: Göbel KG Motorwelt Brakel

Kaiserbrunnen
Het park omvat natuurlijke bosgebieden, meren en vijvers, alsook recreatievoorzieningen en restaurants. In de zomer nodigt het bronpaviljoen de bezoekers uit om een verfrissend drankje te drinken uit de door de staat erkende geneeskrachtige bron "Kaiserbrunnen".

Stadswandeling
Voordat u op de fiets stapt, moet u een wandeling maken door de oude Hanzestad Brakel. Het historische stadscentrum wordt gekenmerkt door vele oude vakwerkhuizen, die de straten, steegjes en pleinen een bijzondere sfeer geven.

Gewoonweg fantastisch
Midden in het dorp Bökendorf biedt de Ludowinengarten aan kleine en grote sprookjesfans een mooie gelegenheid om even uit te rusten. Het drempelvrije park en de speeltuin zijn geheel gewijd aan het thema sprookjes. Bij een luisterstation kunt u luisteren naar enkele sprookjes van de gebroeders Grimm - voorgelezen door de acteurs van het Bökendorf openluchttheater.

Gordijn omhoog!
Het openluchttheater van Bökendorf biedt elk jaar tijdens de zomermaanden puur theaterplezier voor jong en oud. Of het nu gaat om een kindervoorstelling, een tragedie, een komedie of een musical - het toneel trekt elk jaar meer dan 25.000 bezoekers.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)