Brakel - Drie steden -E-bike - tocht

Cultuur – genot
De oude Hanzestad Brakel, gelegen in een breed keteldal tussen het Eggegebergte en de Wezer, is het uitgangspunt van de tocht. Hier maakt u kennis met Westfaalse lekkernijen, gevarieerde landschappen en culturele hoogtepunten. Probeer eens de regionale specialiteiten in het Westfalen Culinarium in Nieheim. Van hieruit voert de weg u via Marienmünster en Bökendorf naar Bellersen – het dorp B. uit de roman ‘De Jodenbeuk’ van Anette von Droste-Hülshoff. Hier kunt u op afspraak een van de grootste imkerijen van Duitsland bezoeken. 

Met ingebouwde rugwind
Aan de buitenkant zijn de elektrische fietsen nauwelijks van de gewone fietsen te onderscheiden. Enkel de accu onder de bagagedrager en de 250 watt naafmotor aan het achterwiel, dat meerdere standen heeft, verraden het gebruik van een elektrische fiets. Langere tochten en hellingen zullen door de ingebouwde rugwind kinderspel zijn. De accu's van de e-bikes gaan, afhankelijk van de capaciteit, ongeveer 60 tot 200 km mee. Probeert u het ook eens! 

Verhuur: Göbel KG Motorwelt

Kaiserbrunnen
Het park omvat ongerepte bosgebieden, meren en vijvers, alsook recreatiemogelijkheden en gastronomische aanbiedingen. In de zomer kunt u in het bronnenpaviljoen het koele water van de door de staat erkende minerale bron ‘Kaiserbrunnen’ proeven.

Stadswandeling
Voor u aan de fietstocht begint, moet u zeker een wandeling door de oude Hanzestad Brakel maken. De historische stadskern wordt gekenmerkt door vele oude vakwerkhuizen die de straten, steegjes en pleinen een bijzondere sfeer verlenen. 

Gordijn omhoog!
Freilichtbühne Bökendorf (openluchtpodium) biedt elk jaar tijdens de zomermaanden puur theatergenot voor groot en klein. Of het nu een kindervoorstelling, tragedie, komedie of musical is – het theater trekt jaarlijks meer dan 25 000 bezoekers. 

Een pronkstuk van het Westfaalse orgellandschap
Het Johann Patroclus Möller-orgel in de abdij van Marienmünster is met in totaal 2748 pijpen een belangrijk voorbeeld van de Westfaalse orgelbouwkunst en maakt indruk met haar unieke klank. 


De tour in de TEUTO_Navigator: