Bad Driburg - Droomtuinentocht

Bloeiende tuinen & historische gebouwen
Neem de tijd voor een fietstocht rond het door de staat erkende veen- en mineraalbad Bad Driburg en maak kennis met de prachtige tuinen en parken. In Bad Driburg nodigt het meermaals bekroonde Gräfliche Park u uit om uit te rusten en te ontspannen. Van hieruit gaat de tocht langs de R 51 naar Alhausen en verder naar Merlsheim, waar de ridderzetel een van de mooiste gebouwen van de Wezerrenaissance is. In Bad Hermannsborn is alleen al het prachtige kliniekgebouw, dat onder monumentenzorg valt, een bezienswaardigheid.

Natuurlijke schoonheid & moderne tuinkunst
Het Gräfl iche Park is een van de mooiste landschapsparken in Duitsland.
Meer dan 30.000 op elkaar afgestemde planten doorkruisen de door tuinkunstenaar Piet Oudolf ontworpen vaste planten- en grastuin.
Vanaf de kleine grasheuvels kunnen bezoekers de planten vanuit verschillende perspectieven bekijken. Andere hoogtepunten zijn de rozentuin, de lelieweide van de Franse tuinarchitect Gilles Clément en de heidevijvers. Het "Diotima-eiland" en het "Hölderlinbos" herdenken het verblijf van de dichter Friedrich Hölderlin.

E-bike verhuur
Bij de Tourist Information Bad Driburg staan twee hoogwaardige e-bikes voor u klaar. De accu heeft een actieradius tot 100 km en garandeert moeiteloos rijplezier tijdens deze tocht.
U kunt de e-bikes huren op vertoon van een geldige identiteitskaart.

Info: Bad Driburger Touristik, Tel. 05253 98940

Een juweel
Het park van Bad Hermannsborn werd in 1924/25 aangelegd volgens de plannen van tuinarchitect
Richard Hartnauer uit Leverkusen. Uitvoerig ontworpen sierperken, een grote vijver, de loopbrug en de grote fontein, alsmede de smalle, kronkelige paden die naar het paviljoen leiden, maken dat het 20 hectare grote park er vandaag uitziet als een totaalkunstwerk.

"Kennis betekent de wereld begrijpen"
In het kleine dorpje Alhausen staat het geboortehuis van de dichter, politicus en arts Friedrich Wilhelm Weber (1813 - 1894).
Tegenwoordig herbergt het vakwerkhuis een museum dat het leven en werk van de dichter op levendige wijze documenteert. Een mooie kruidentuin nodigt bezoekers uit om te blijven hangen.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

 


De tour in de TEUTO_Navigator: