Warburg - Langs de Twiste naar het Twistemeer

Verfrissing en ontspanning
Tussen de uitlopers van het Eggegebergte en het Hessische bergland, in het drielandenpunt Noordrijn-Westfalen, Hessen en Nedersaksen, ligt de Hanzestad Warburg – het vertrekpunt van deze fietstocht naar het Twistemeer. Voor u vertrekt, kunt u de vele prachtig versierde en liefdevol gerestaureerde vakwerkhuizen bewonderen. Aansluitend fietst u doorheen het wellness- en luchtkuuroord Germete, waar de door de staat erkende Franciscusbron voor verfrissing zorgt. Vervolgens fietst u door een idyllisch natuur- en rivierlandschap naar het Twistemeer. 

Neem uw zwembroek mee …
Na ongeveer 19 km heeft u het Twistemeer, het doel van uw fietstocht, bereikt. Wie wil, kan nu in 7 kilometer rond het hele meer fietsen. Of men kan zijn zwembroek aandoen en gratis een verfrissend bad in het meer nemen. Omdat er in het Twistemeer geen afvalwater geloosd wordt, behoort het tot een van de zuiverste meren van Duitsland. Rubberboten, kano’s en waterfietsen wachten op de vrijetijdskapiteinen, een klimspeeltuin houdt de allerkleinsten bezig en waterskiërs hebben een in het stuwmeer geïnstalleerde waterskifaciliteit tot hun beschikking.  

Zien, horen, ruiken, voelen, proeven
Beleef de kloostertuin van het huis Germete met al uw zintuigen. Het oor vangt het ritselen van het riet en het kabbelen van het water op. Talrijke bloemen zorgen voor kleurrijke accenten en vullen de lucht met delicate geuren. U kunt de behaarde of gladde bladeren aanraken en de vruchten van de bessenstruiken, kweebomen of mispels proeven.

Burchtruïne
De Kugelsburcht, gebouwd in het jaar 1200, maakt deel uit van de karakteristieke bouwwerken van Volkmarsen. Tegenwoordig is het een uitkijkplatform en de gratis telescoop op de ronde toren biedt een uniek uitzicht op Volkmarsen en omgeving.