Warburg - Op weg met de Bio-Börde Tour

Waar biologisch leeft
Er is veel te zien, te ontdekken en te proeven op de Biologische Börde Tour door de Warburger Börde. De ideale tocht voor iedereen die dit bijzondere cultuurlandschap met zijn vruchtbare gronden wil verkennen en de regionale kringlopen wil begrijpen. De tocht begint en eindigt op het marktplein in de oude binnenstad van Warburg, met tussenstops bij de boerderijwinkels voor een traktatie, en de waterbuffels bij Echeler Bruch en de Desenberg, die 150 meter boven de vlakte van de Börde uittorent, zijn echte blikvangers.

AHA! Het Warburg proces
In de Middeleeuwen waakten de steden over de kwaliteit van het bier.
Zij gaven proevers de opdracht het brouwsel te testen, dat vervolgens eenmaal per jaar in de kleine brouwerijen werd gekookt. In de zomer viert de hele stad dan een bijzonder spektakel: de grote bankproeverij. De brouwmeester schonk met zijn eigen handen vers bier in op een houten bank. De brouwers gingen in het verse bier zitten met hun lederhosen aan. Als het bankje aan de billen bleef kleven, was het brouwsel een succes. Dit spektakel wordt vandaag de dag nog steeds opgevoerd tijdens het Kälkenfest op het marktplein van Warburg.

Zoet fruit
Het kleine dorpje Eissen, gelegen aan de rand van de Warburger Börde, heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een centrum van biologische landbouw. Dit is ook waar
De broers Andreas en Klaus Engemann runnen hun boerderij volgens de principes van de biologische landbouw en de Bioland-richtlijnen. De absolute topper in de zomer is het heerlijke bessenfruit uit de Börde: Aardbeien, bramen en frambozen.

Heerlijke kaas
In Körbecke bevindt zich het Sauerlandhof van de familie Jacobi. Het hart van het familiebedrijf is de eigen kaasmakerij: verse kaas, zachte kaas in verschillende variëteiten en halfharde kaas van rauwe melk in veel verschillende smaken worden hier liefdevol met de hand gemaakt van de biologische melk die op de boerderij wordt geproduceerd. Heerlijk!

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)