Nieheim - Van dichters, denkers en genieters

Veelbelovende tocht door het Teutoburgerwoud
Volg het spoor van de lokale dichters en denkers. Fiets door het cultuurlandschap van Nieheim, langs landgoederen en landhuizen, en geniet van de Westfaalse gastvrijheid en regionale keuken. De ongeveer 33 km lange rondrit wordt gekenmerkt door de topografisch gevarieerde route.  De eerste helft van deze tocht bestaat uit makkelijke tot zeer moeilijke hellingen. Vanaf Schönenberg is het vlakker en kunt u ontspannen verder fietsen. 

Kaas uit Nieheim: kwaliteit die men proeven kan
Kaasliefhebbers komen in Nieheim aan hun trekken: in de kaasmakerij Menne kan men het productieproces van de kaas volgen en aansluitend in de boerderijwinkel de lekkernijen proberen. Wie de kaas liever zelf maakt, kan in museumlandschap nieheim tijdens een kaasseminarie de kwark kneden, de kaas rollen en vervolgens opeten. Om de 2 jaar staat het historische stadscentrum van Nieheim vol met kaasstandjes. Tijdens het eerste weekend van september – in de even jaren – presenteren vele traditionele kaasmakerijen hun specialiteiten. 

Kuurpark Bad Hermannsborn
De belangrijkste vormgevingselementen van het 18 ha grote park zijn de kastanjelanen aan de centrale oprit, het grote ronde bloemperk in het midden van het park alsook de poortgebouwen aan de ingang en het historische hoofdgebouw dat aan de barokkastelen doet denken. Vanaf het paviljoen heeft u een sprookjeslachtig uitzicht over het hele park.