Route 16 - Beverungen - Van de Wezer-Skywalk tot het werelderfgoed

Links & rechts van de Wezer
Het zacht hellende landschap van het Wezerbergland, de grandioze uitzichten in het Wezerdal, de oude spoorwegbruggen en de culturele highlights maken deze tocht bijzonder. Uw blik valt op beboste hellingen, die bijna tot de Wezer reiken, maar ook op ruige rotsformaties uit Weser zandsteen en op het open rivierlandschap, dat dichtbij de hellingen soms lichtjes en soms steil stijgt. Vanaf het vertrekpunt van deze tocht in Wehrden valt er al veel te zien. De bijzondere hoogtepunten van de tocht zijn echter het uitzichtplatform Wezer-Skywalk en het UNESCO-werelderfgoed Corvey.

Magisch aantrekkingspunt
Op zonnige plaatsen, dicht over het verkoelend water van de Nethe, volbrengen de staalblauw gekleurde mannelijke libellen hun dans. De monding van de Nethe in de Wezer is echter niet alleen voor u een magisch aantrekkingspunt. In het natuurgebied heeft u de mogelijkheid talrijke soorten in hun natuurlijke omgeving te zien. Het oeverbereik werd omgebouwd zodat u gemakkelijk toegang heeft tot het verkoelende water. Op de ligbedden kunt u in alle rust de grote bedrijvigheid van mens en dier waarnemen.

Geen last van hoogtevrees

Dat kunt u op deze route op de Wezer-Skywalk te weten komen! Sinds het voorjaar van 2011 hangt het uitzichtplatform op de ‘Hannoverschen Klippen’ circa 80 meter boven de Wezer en imponeert het met een adembenemend uitzicht op het Wezerdal.

Pauze aan de Wezer
De stad Beverungen, met haar indrukwekkende tekenen uit het verleden en oude vakwerkkunst, ligt direct aan de Wezer. Wie zich ontspannen wil, kan dat op de Wezerweiden doen. Naast een beweegparcours zijn er nog vele zonneweiden, zitbanken, picknicktafels alsook een barbecueplaats. 

Perfectum est!
Op 21 juni 2014 werd Corvey uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Als werelderfgoed draagt Corvey de officiële titel ‘Het Karolingische westwerk en de civitas Corvey’. Het Karolingische westwerk uit de beginperiode van de Benedictijnenabdij is bouwhistorisch van groot belang. De prachtige muurschilderingen met scènes uit de Odyssee zijn gedeeltelijk bewaard gebleven. Corvey en zijn ondergrondse stad, de civitas, is ook uniek in archeologische termen. 


De route in TEUTO_Navigator: