Route 19 - Bad Driburg - Droomtuinentocht

Bloeiende tuinen & historische bouwwerken
Neem de tijd voor een fietstocht rondom het door de staat erkende veen- en mineraalkuuroord Bad Driburg en leer de sprookjesachtige tuinen en parken kennen. In Bad Driburg nodigt het meervoudig bekroonde Grafelijke Park uit tot rust en ontspanning. Van hieruit voert de tocht u via de R 51 naar Alhausen en vervolgens naar Merlsheim, waar het riddergoed tot de mooiste bouwwerken van de Wezerrenaissance behoort. In Bad Hermannsborn is enkel het prachtige ziekenhuisgebouw, dat op de monumentenlijst staat, een bezienswaardigheid. 

Natuurlijke schoonheid & moderne tuinkunst
Het Grafelijke Park is een van de mooiste landschapsparken in Duitsland. De tuinkunstenaar Piet Oudolf beplantte de tuin met meer dan 30 000 op elkaar afgestemde vaste planten en grasplanten. Vanaf de kleine grasheuvels kunnen de bezoekers de planten vanuit verschillende perspectieven observeren. Andere hoogtepunten zijn de rozentuin, het veld met lelies van de Franse tuinarchitect Gilles Clément en de veenvijver. Het ‘Diotima-eiland’ en het kleine ‘Hölderlin-bos’ herinneren aan het verblijf van de dichter Friedrich Hölderlin. 

“Weten betekent de wereld begrijpen”
In het kleine dorp Alhausen staat het geboortehuis van de dichter, politieker en arts Friedrich Wilhelm Weber (1813 – 1894). Tegenwoordig is in het vakwerkhuis een museum gevestigd, dat het leven en de werken van de dichter documenteert. Een mooie kruidentuin nodigt tot vertoeven uit. 

Exotische bomentuin
In het Buddenberg-Arboretum vindt u de Japanse notenboom, de Katsuraboom, de vaantjesboom en nog vele andere exotische bomen. Een geologische groeve en 20 grafheuvels uit de bronstijd behoren tot de andere bezienswaardigheden.

Verhuur van e-bikes
Bij Tourist-Information Bad Driburg wachten twee fietsen van uitstekende kwaliteit op u. De accu heeft een capaciteit van 100 km en garandeert moeiteloos rijplezier op deze tocht. U kunt de e-bikes huren op vertoon van een geldige identiteitskaart.

Info: Bad Driburger Touristik, Tel. 05253 98940

Prachtige schat
Het park Bad Hermannsborn ontstond in 1924/25 naar de plannen van Richard Hartnauer, een tuinarchitect uit Leverkusen. De decoratieve bloemperken, een grote vijver, het bruggetje en de grote fontein, alsook de smalle kronkelpaden naar het paviljoen laten het 20 hectare grote park er als een kunstwerk uitzien. 


De route in TEUTO_Navigator: