Wezer-fietspad

Ontdek de Weser op de fiets!

Het Weser-fietspad loopt overwegend langs de hoofdwegen en zonder grote beklimmingen door het romantische Weserbergland - langs kastelen en paleizen in Weser-renaissancestijl, historische stadskernen en Weser-stoomschepen - naar Cuxhaven.


Sinds maart 2017 is dit als kwaliteitsfietspad met 4 sterren bekroond.

Langs het rivierlandschap, beginnend bij de samenloop van Werra en Fulda in Hann. Münden, leidt de weg u voornamelijk direct langs de Weser naar Minden. Hier opent de Porta Westfalica de deuren voor de Weser naar de Noord-Duitse vlakte. Hier fietst u door uitgestrekte geestgebieden en heidevelden langs de middelste Weser. Als u Bremen, de grootste stad aan de Weser, bereikt, voelt u al de nabijheid van de Noordzee. Tot aan de monding van de Weser in de Noordzee gaat u vooral onder de bescherming van de dijken door en kunt u uw fietstocht naar Cuxhaven voortzetten.
U moet de tijd nemen om de steden, dorpen en bezienswaardigheden onderweg te bezoeken. Het eerste deel van de route in het Weserbergland biedt een veelvoud aan hoogtepunten. Verleden kastelen in de Wezer-renaissance stijl, kloosters en vakwerksteden.
En als u, tegen de verwachting in, geen zin heeft om te fietsen: er worden ook fietsen meegenomen aan boord van de schepen van de "Flotte Weser"!