Eten & drinken

Hier vindt u eethuizen en restaurants in het district Höxter en de omgeving, die hun aanbod op de behoeftes van vakantiegangers met motor afgestemd hebben.

Motorradfreundliche Gastronomie (c) T. Thiele, Kulturland Kreis Höxter

Deze ondernemingen moeten minstens aan de volgende criteria voldoen:

De onderneming is tijdens het motorseizoen (april – oktober) erop te vertrouwen  – minstens tijdens de weekends – geopend te zijn.

Verharde parkeerplaatsen (binnen het gezichtsveld van het gastronomiebedrijf) staan ter beschikking. Idealiter ook overdekte parkeerplaatsen.

Natte uitrustingen kunnen tijdelijk in de onderneming gedroogd worden.

Informatiemateriaal  over routevoorstellen, bezienswaardigheden, motorgarages, etc. wordt klaar gehouden.

Op aanvraag worden de gasten geïnformeerd over motorvriendelijke overnachtingsbedrijven. 


Hier kan u een overzicht van motorvriendelijke gastronomiebedrijven langs de routes terugvinden.  PDF

Café - Restaurant »Sachsenklause« Café - Restaurant »Sachsenklause«

Op de oostelijke uitloper van het Eggegebergte, de Iburg, 385 m boven de zeespiegel, ligt ons café-restaurant.

Gaststätte Hausmann Gaststätte Hausmann

Hier heeft u tegen een kleine prijs de Hausmannskost!

Landgasthaus Ikenmeyer Landgasthaus Ikenmeyer

De naam Ikenmeyer staat in de landelijke idylle van de kloosterregio Höxter al drie generaties lang voor genot, gastvrijheid en gezelligheid.

Café - Pension - Restaurant Ethner Café - Pension - Restaurant Ethner

Het café / restaurant is in landhuisstijl ingericht en nodigt u uit om onze eenvoudige, maar degelijke keuken te leren kennen.

Fisch&Mehr Fisch&Mehr

We verheugen ons erop u in onze bistro te mogen ontvangen. In een aangenaam, pittoresk decor, bieden we u onze visspecialiteiten, alsook koffie- en theespecialiteiten en iets voor de lekkerbekken aan.

Brakeler Bierbrunnen Brakeler Bierbrunnen

Voor groepen motorrijders bieden wij een „gezellig samenzijn“ in onze gastkamers tot begeleide tochten door het Wezerbergland aan.

Alb-Rock Cafe Alb-Rock Cafe

In het ALB-Rock Cafe zijn er genoeg gelegenheden om gelijkgezinden bij een tas koffie te ontmoeten, over motors te babbelen, of simpelweg een pauze aan het buitencafé in te lassen!

Ringhotel Niedersachsen Ringhotel Niedersachsen

Culinair genot is traditie in »Niedersachsen«. Voortreffelijk eten, gezellig drinken en babbelen, sympathieke mensen ontmoeten, dat alles en nog veel meer kan u hier.

Pension Ridder Pension Ridder

Alle gerechten worden door chef-kok Bernhard Ridder vers en rijk aan vitaminen bereid. Als u graag buiten zit, kan u op ons grote terras van uw koffie, drankje of ijscoupe genieten.

Gasthof Weber Gasthof Weber

In een volledig landelijke omgeving hebben wij ons oude pension veranderd in een mooi hotel.

Tonenburg Tonenburg

Sinds enkele jaren heeft het oude burchtcomplex aan de oever van de Wezer zicht tot een zeer bijzonder bikertrefpunt ontwikkeld, dat erg in trek is.

HK-Hotel - Der Jägerhof HK-Hotel - Der Jägerhof

À la carte, van het buffet of op speciale wens - wij bieden u een voortreffelijke, diverse en hoogwaardige gastronomie.

Dorpsrestaurant Schneiderhof Dorpsrestaurant Schneiderhof

Geniet van het pittoreske uitzicht, de mooie lucht van de Ottensteinse hoogvlakte en onze verfrissende keuken.

Restaurant Meilenstein in het kaasmuseum Restaurant Meilenstein in het kaasmuseum

Het restaurant Meilenstein in het kaasmuseum biedt een regionale keuken tegen een eerlijke prijs.

Hotel Ambiente Hotel Ambiente

Hartelijk welkom bij ons in de Lanzino Lounge, het restaurant met zijn eigen charmes. Het is ons doel om u steeds een aantrekkelijke en aangename sfeer te verschaffen, voor uw gemak en genot.

Wirtshaus am Brunnen Wirtshaus am Brunnen

Onze onderneming midden in de dorpskern van het luchtkuuroord Vörden bevindt zich in een historische sfeer en werd door de vereniging "Westfälische Küche e.V." bekroond met het kwaliteitskenmerk "Westfälisch genießen".

Café - Restaurant Zum Mühlengrund Café - Restaurant Zum Mühlengrund

Hartelijk welkom bij ons in "Zum Mühlengrund" in Alhausen! Tijdens de zomermaanden wacht u een leuk overdekt buitencafé, dat u uitnodigt om te relaxen en te genieten. Van hier heeft u zicht op een vijver en het naburige bos.

Alsterstübchen - Gasthof Krull Alsterstübchen - Gasthof Krull

Der Gasthof biete ein tolles Ambiente, großer Biergarten und gemütliche Gasträume und ist idialer Ausgangspunkt für ausgiebige Bikertouren.

Landhaus Steinkrug Landhaus Steinkrug

Unsere Terrasse als auch unser großer Biergarten bieten Ihnen neben Erfrischung, Snacks, Kuchen etc. einen wahren Augenschmaus mit dem wunderbaren Blick über Weser, Weltkulturerbe Schloss Corvey und Höxter.

Hotel Villa Huxori Hotel Villa Huxori

Genießen und erleben Sie ein paar herrliche Tage im Weserbergland. Die gemütliche "Villa Huxori" ist Ihre Wohlfühl-Oase in zentraler und dennoch ruhiger Lage in der Altstadt von Höxter.

Rittergut Meinbrexen Rittergut Meinbrexen

Genießen Sie in unserem „Café im alten Kuhstall“ oder in unserem Biergarten unter alten Kastanien unsere selbstgebackenen Kuchen, deftigen Kleinigkeiten und unser Frühstücksangebot.

Motorradcafe - DIE Kurve Motorradcafe - DIE Kurve

Besucht uns und findet raus warum Stammkunden auf unser Schlabbersitzfleisch so abfahren, was es mit einem süßen Tankdeckel auf sich hat, das man Unterlegscheiben auch essen kann und warum so mancher für unsere Kuchen & Tortenstücke hunderte von Kilometern abspult.