Voorgestelde routes

Elf tochten, die 150 tot 300 km per tocht omvatten, zijn hier voorgesteld en uitvoerig beschreven. Achtergrondinformatie over de bezienswaardigheden, zelfreflectiemomenten, de staat van de wegen en technische uitdagingen maken de tochten in elk opzicht perfect te plannen.

Beleef het zelf: in district Höxter zijn motorrijders van harte welkom!

Simply the best Simply the best

Wat ooit begon met een kleine tour door Kreis Höxter, is intussen uitgegroeid tot een groot evenement en vaste waarde in de agenda van vele motorrijders: de SaisonEröffnungsFahrt.

Zum PS.SPEICHER in Einbeck Zum PS.SPEICHER in Einbeck

222 km ♦ Slechts op enkele minuten van het oude stadscentrum van Einbeck stelt PS.Speicher meer dan 350 motorvoertuigen tentoon die laten zien hoe mensen zich sinds 130 jaar op wielen voortbewegen

Die Schräge Tour – In bochten door de regioe schräge Tour Die Schräge Tour – In bochten door de regioe schräge Tour

310 km ♦ Een beetje merkwaardig is deze tour wel – en dat ligt niet enkel aan de vele kleine bochtjes waarlangs men heerlijk ontspannend kan rijden.

Querbeet durchs Land Querbeet durchs Land

250 km ♦ Geen twijfel mogelijk: niet alleen het voertuig heeft enkele kilometers meer op de teller, ook u bent zelf een paar smaakervaringen rijker.

Sommer-Seen-Tour Sommer-Seen-Tour

290 km ♦ Zo of zo: afkoeling gegarandeerd! Voor degene, die ook op warme dagen geen afstand kunnen nemen van hun motorvoertuig, is dit de perfecte tour.

Märchen und Sagen Märchen und Sagen

170 km ♦ ontmoetingen met doornroosje, sneeuwwitje & co. Sprookjes en verhalen behoren net zo zeer tot het Weserbergland als de pitoreske vakwerksteden, de historische burchten en slotten en natuurlijk ook de Weser.

Kurven, Kirschen und Kanonen Kurven, Kirschen und Kanonen

187 km ♦ lievelingstour van een burgerin. Enkele jaren geleden heeft ze samen met haar man de Tonenburg overgenomen en nu is ze “Burgherrin”: Gesine Kramer.

Pilgern mit PS Pilgern mit PS

290 km ♦ onderweg in het kloosterlandschap. Niet enkel de lichte heuvels, diepe wouden en wijde velden maken het idyllische landschap tussen het Teutoburger Wald en de Weser tot wat het is.

Sieben auf einen Streich Sieben auf einen Streich

207km ♦ Historische steden en stadscentra in het Teutoburger Wald. Bij deze tour zijn er zeven historische steden en stadscentra te ontdekken.

Berg und Tal Berg und Tal

217 km ♦ Belevenissen boven- en ondergronds. Deze tour voert u tot op de Winterbergse hoogvlakten in het Sauerland.

Tour 2 - Märchen und Sagen Tour 2 - Märchen und Sagen

Länge: 151,6 km ♦ Charakter: Märchen und Sagen gehören ebenso zum Weserbergland wie die malerischen Fachwerkorte, die historischen Burgen und Schlösser.