Steinheim Emmerauenweg

De Emmer en haar zijtakken strekken zich als een band uit van zuid naar noord door het stadsgebied. Met een grootte van ongeveer 2,4 km² is het na Egge Nord het grootste beschermde natuurgebied van Steinheim. De opname in het Europees beschermd natuurgebiedsysteem “NATURA 2000” toont haar bijzonder belang als leefgebied aan. Dit wordt geïllustreerd door diverse evenementen voor milieueducatie, zoals bijvoorbeeld de Steinheimer Kinderferien. Deze zorgen voor een unieke ervaring bij de kinderen en zorgen tegelijkertijd voor een „duurzame blik“ op de toekomst.

De Emmer is de levensader van Steinheim. Niet toevallig werd de stad aan de samenloop van de Heubach, het vijverwater en de Emmer gebouwd. De elektriciteitscentrale, gebouwd in 1904 en tegenwoordig de standplaats van de Stadtwerke, was de tweede in zijn soort in Kreis Höxter.

Een paar bewaard gebleven relikwieën, zoals de vroegere wasplaats met bijhorend bleekveld stroomopwaarts, wijzen erop hoe de Emmer nog meer gebruikt wordt. Direct aan het einde van de kastanjelaan is er een zwemgelegenheid in het watermolenkanaal. Hier hebben vele leerlingen van Steinheim, voordat het buitenzwembad in 1955 geopend werd, leren zwemmen.

Deze route is bijzonder geschikt voor gezinnen, omdat de weg met een kinderwagen goed te doen is.


Beschrijving van de tocht:

Lengte: 8 km; 2 uur
Markering: A6
Moeilijkheidsgraad: Lichte wandeling zonder stijgingen
Start/aankomst: Parkeergelegenheid in Altenhagen
Halteplaats: Wallstraße