Tour 3 - Warburg - Langs de Desenberg Trail

"Entland des Desenberg-Weg" of ook wel "Diemeltal-Rundweg met Desenbergbeklimming" genoemd.

 

Stad - land - rivier

Vanaf de rustige middeleeuwse marktplaats van de oude binnenstad van Warburg loopt de rondweg langs de Diemel, langs de droge hellingen van het Diemeldal omhoog naar de Warburgse Börde. De Desenberg, het herkenningspunt van de regio, is van ver zichtbaar. Op een panoramapad dat eenmaal rond de berg slingert, beklimt u de 80 meter hoogteverschil en wordt u beloond met een fantastisch panoramisch uitzicht op de uitgestrektheid van de Warburger Börde. Vanaf de top leidt een pad naar beneden naar het Diemeldal en terug naar de oude stad Warburg.

Geboren uit vuur

De kegelvormige Desenberg is een basaltschoorsteen die nooit door het aardoppervlak is gebroken. Het magma is al eerder gestold en heeft rotsen gevormd die veel harder zijn dan die van de omgeving. In miljoenen jaren hebben de nivellerende krachten van de natuur de Desenberg voorbereid op het landschap. Hierdoor is een habitat ontstaan voor een speciaal aangepaste flora en fauna, die door zijn uniciteit en zeldzaamheid deel uitmaakt van ons Europees natuurlijk erfgoed.

www.erlesene-natur.de


Hanzestad Warburg

Te midden van een historische achtergrond van torens, poorten, verdedigingsmuren en prachtige herenhuizen vertellen de stadsgidsen hun verhalen in ongeveer twee uur. Ze vertellen over burgertrots en de bereidheid om risico's te nemen, over het succes van de Hanze, over liefdevol geconstrueerde gebouwen en artistieke persoonlijkheden. Doe zeker mee!
www.warburg-touristik.de


Die Tour im TEUTO_Navigator: