Erlesene Natur

Erlesene Natur–
Europees Natuurerfgoed midden in Duitsland

Middenin de glooiende heuvels tussen het Eggegebergte en Wezerbergland vindt u een buitengewone densiteit aan natuurlijke schoonheden. Deze zijn nog een habitat voor dieren en planten, die het in het anders dichtbevolkte Midden-Europa moeilijk hebben. Deze toevluchtsoorden van recreatie voor mens en dier zijn onderdeel van een Europees netwerk. Deze mazen zijn onder de noemer “Natura 2000” met elkaar verbonden en vertegenwoordigen het Europees Natuurerfgoed!

Op stap doorheen de "Erlesene Natur"

Natuurbehoud en ontspanning zouden elkaar niet mogen uitsluiten. Daarom leiden wij u met het project "Erlesene Natur" doorheen de mooiste hoekjes van het Kulturland Kreis Höxter. Orchideeënrijke beukenbossen, kleurrijke kalkgraslanden en zonovergoten heiden staan op u te wachten. De uitgebreide en gezellige wandelingen laten een onvergetelijke indruk op u na. De schoonheid van de natuur bevindt zich voor uw eigen huisdeur en u zal vaststellen dat geluk
werkelijk in een klein hoekje schuilt.

Bijvoorbeeld, aan de Desenberg, waar u Schmetterlinge beobachten auf dem Desenberg F. Grawe, Erlesene Natur prachtige zwaluwstaarten kunt observeren tijdens hun  “vulkaandans”. Of in Willebadessen waar u kunt wandelen doorheen kleurrijke kalkweiden met het gefladder van vlinders op de achtergrond. De Weszer-Skywalk (uitkijkpost) aan de kliffen van Hannover bij Würdegassen nodigen u uit om te “zweven over rotsen & water”, bij Bad Driburg ontdekt u de wereldbossen van Midden-Europa.

Webcams bieden een volledig nieuwe inkijk in de mysterieuze wereld van de vleermuizen binnenin historische spanten. Wie niet op eigen houtje op ontdekkingsreis wil gaan, kan beroep doen op deskundig advies van gekwalificeerde natuur- en landschapsgidsen.

Hartelijk welkom en een aangename ontspanning gewenst in de "Erlesene Natur".