Erlesene Natur

Erlesene Natur–
Europees Natuurerfgoed midden in Duitsland

Middenin de glooiende heuvels tussen het Eggegebergte en Wezerbergland vindt u een buitengewone densiteit aan natuurlijke schoonheden. Deze zijn nog een habitat voor dieren en planten, die het in het anders dichtbevolkte Midden-Europa moeilijk hebben. Deze toevluchtsoorden van recreatie voor mens en dier zijn onderdeel van een Europees netwerk. Deze mazen zijn onder de noemer “Natura 2000” met elkaar verbonden en vertegenwoordigen het Europees Natuurerfgoed!

Op stap doorheen de "Erlesene Natur"

Natuurbehoud en ontspanning zouden elkaar niet mogen uitsluiten. Daarom leiden wij u met het project "Erlesene Natur" doorheen de mooiste hoekjes van het Kulturland Kreis Höxter. Orchideeënrijke beukenbossen, kleurrijke kalkgraslanden en zonovergoten heiden staan op u te wachten. De uitgebreide en gezellige wandelingen laten een onvergetelijke indruk op u na. De schoonheid van de natuur bevindt zich voor uw eigen huisdeur en u zal vaststellen dat geluk
werkelijk in een klein hoekje schuilt.

Bijvoorbeeld, aan de Desenberg, waar u Schmetterlinge beobachten auf dem Desenberg (c) F. Grawe, Erlesene Natur prachtige zwaluwstaarten kunt observeren tijdens hun  “vulkaandans”. Of in Willebadessen waar u kunt wandelen doorheen kleurrijke kalkweiden met het gefladder van vlinders op de achtergrond. De Weszer-Skywalk (uitkijkpost) aan de kliffen van Hannover bij Würdegassen nodigen u uit om te “zweven over rotsen & water”, bij Bad Driburg ontdekt u de wereldbossen van Midden-Europa.

Webcams bieden een volledig nieuwe inkijk in de mysterieuze wereld van de vleermuizen binnenin historische spanten. Wie niet op eigen houtje op ontdekkingsreis wil gaan, kan beroep doen op deskundig advies van gekwalificeerde natuur- en landschapsgidsen.

Hartelijk welkom en een aangename ontspanning gewenst in de "Erlesene Natur".

"Erlesene Natur" - de belevenisgebieden

In het hart van het Weserbergland en in het zuiden van het natuurpark Teutoburgerwoud/Eggegebergte, ver van agglomeraties, industrie en verkeer, strekt het Kulturland Kreis Höxter zich uit. In deze "Erlesene Natur" kan u beukenbossen vol orchideeën, bizarre rotsen en natuurlijke beken, gevarieerde bloeiende gazons,zondoorstroomde heiden van jeneverstruiken en geheimzinnige venen verwachten.

Natuur- en landschapsgidsen

Als u de „Erlesene Natur“ onder vakkundige begeleiding wil ontdekken, dan staan opgeleide natuur- en landschapsgidsen tot uw beschikking.

Stations in de regio

Multimedia stations bieden fascinerende kijkjes

Wat is de „Erlesene Natur“ in het de cultuurregio Höxter? Waar bevinden zich de belevingsgebieden? Wat is er te beleven en wat gebeurd er daaromheen? Deze en meerdere vragen beantwoorden de multimedia informatieportalen, die voorzien zijn met een iPad.

Ze dienen als spontane informatie voor de gasten ter plaatse, die hen zin moeten geven één van de belevingsgebieden te bezoeken. Iedereen kan een virtuele reis maken naar de Erlesene Natur dankzij de moderne techniek. Een centraal element van de meerdere installaties, die overal door natuurmotieven meteen in het oog springt, is de iPad, die voorzien is met een app, die speciaal ontwikkeld is voor de Erlesene Natur. Daarin is uitgebreide informatie, over het project en over de belevingsgebieden, kaarten, filmimpressies, tips, mededelingen en nog veel meer aantrekkelijk verwerkt voor de bezoekers. Bovendien zijn alle gepubliceerde flyers van de belevingsgebieden voorhanden bij elk station.

De stations in de regio zijn op plaatsen geinstalleerd waar veel bezoekers komen:

  • Bad Driburg, Tourist-Info
  • Höxter, Tourist-Info in het historische gemeentehuis
  • Höxter, klooster Corvey
  • Höxter, districtbestuur ( later klooster Marienmünster)
  • Nieheim, Westfalen-Culinarium
  • Warburg, Tourist-Info
  • Warburg-Scherfede, bosinformatiecentrum Hammerhof

Infoelementen zonder iPad maar met flyerstations vindt u in de Tourist-Info van Brakel, Beverungen en Willebadessen alsook in de gemeentehuis van Borgentreich. Als u zelf een iPad heeft, kan u de app gratis downloaden met de link aan de rechterzijde.

Meerdere apps van Erlesene Natur vindt u hier.

Apps Apps

Ontdek tijdens uw wandelingen en fietstochten die mooiste hoeken in de cultuurregio Höxter, middenin natuurbeschermgebieden von Europese betekenis! Als u nu iPad, iPhone, Android Smartphone of een Tablet heeft – de “Erlesene Natur” begeleidt u ook op uw mobiele eindapparaten. Met speciaal ontwikkelde apps kan u zich virtueel in de belevingsgebieden onderdompelen.

Unterwegs auf dem GPS-Erlebnispfad Erlesene Natur - Waldwelten (c) F. Grawe, Kulturland Kreis Höxter

Indrukwekkende videoclips worden ingesteld op uw wandeling, luisterverhalen op elk gebied vatten de bijzonderheden kort en krachtig samen. Op de display krijgt u foto´s te zien van uigekozene planten en dieren. Bij elk belevingsgebied is er een wandelkaart, waarmee u met de GPS-functie van uw apparaat uw locatie heel gemakkelijk kan lokaliseren. Ook zijn er actuele info en evenementenvoorstellen.
Download de app – het beste met WLAN-verbinding - gemakkelijk op uw eindapparaat, activeer op het gebied de positiebepaling van de GPS op uw apparaat en vooruit.

Nieuw: Web-apps

Web-Apps belasten het geheugen van uw apparaat heel weinig en ze werken op bijna alle besturingssystemen van Smartphones. Activeer de positiebepaling van de GPS op uw apparaat en geef die voor internetbrowser vrij. De gegevens worden meteen ter plaatse in het gebied gedownload.
Web-Apps staan ter beschikking voor “Erlesene Natur” en voor de GPS-paden “boswerelden” en “etalage in het verleden”. Gewoon de QR-codes scannen.

Gehele app Erlesene Natur met info over alle belevingsgebieden
(voor iOS, Android, Windows Mobile & Blackberry)