Belevingsgebied Nete - Netefietspad

Onderweg in het beemdenland

Kristalheldere beken en kleine rivieren, die door de vochtige beemdenbos, donkergroene dalen en groenere weiden kronkelen … Spijtig genoeg zijn zulke natuurlijke beemden in Midden-Europa grotendeels verdwenen. Ook de Netebeemd werd door de mens verandert. Toch zijn er enkelen te ontdekken naast de beek.

Beemdenlandschappen- een goede gave van de natuur

Ijsvogels broeden in steile oevers , forellen en vlagzalmen paaien in kiezelbanken, natuurlijke hoge kruiden en smalle galerijbossen bieden een habitat aan de sprinkhaanzanger en de nachtegaal. In hoogstamboomgaarden broedt de steenuil- de Netebeemd presenteert zich in meerdere gebieden nog dicht bij de natuur en maakt daarom deel uit van het europees systeem voor beschermingszonen „Natura 2000“.

Uferstelle in Ottbergen F. Grawe, Kulturland Kreis Höxter

Met de fiest langs de Nete

Op ongeveer 50 kilometer stroomt de Nete door de regio Höxter vanaf de rand van het Eggegebergte bij Bad Driburg-Neuenheerse tot de monding in de Weser in het belevingsgebied Netemonding in Höxter-Godelheim. De 65 km lange Netefietspad begeleidt u tijdens uw wandeling door veld, bos en weiden, naar de middeleeuwse stadskernen en boerendorpen. Steeds weer nodigen banken, picknickplaatsen en oevers u uit te rusten. Deze fietstour ,die heel gemakkelijk te berijden is, is leuk voor de hele familie!


Voor de toursplanning

Begin en doel(Bad Driburg/Höxter) zijn goed te bereiken met de trein. Ook zijn er treinhaltes in Willebadessen, Brakel, Ottbergen en Godelheim, zodat men zich individueel een route kan samenstellen. Een getrainde fietser kan de hele route op één dag doen, zonder problemen. Een precieze rooutebeschrijving met hoogteprofiel en routeverloop vindt u in de Teuto-Navigator ( ook als GPS track).

De tour in de TEUTO_Navigator
(klik aub op de afbeelding)