Belevingsgebied Grundlose-Taubenborn

De waterdraken op het spoor

De rotskloven en keienvelden van de steile hellingen van Ziegenberg en Brunsberg bieden een ideale schuilplaats aan de vele diersoorten. Ook de salamander brengt hier zeker de winter door. Zijn paaigebied ligt meteen aan de voet van de Ziegen- en Brunsberg in Taubenborn in de wateren van de Grundlose.

In het rijk van de waterdraken

Ziegenberg en Brunsberg herbergen meer dan 50 000 dieren waarvan vermoedelijk de meesten amfibieën voorkomen in het noordelijk middelgebergte. Onder hun bevindt zich ook onze urodela, de salamander. Door zijn lengte en indrukwekkende kam, laat hij u denken aan een kleine draak.

Ein Kammmolch, der kleine Wasserdrache (c) F. Grawe, Kulturland Kreis Höxter

Verken de kliffen en de rotsformaties van de Wezerhellingen in Höxter. Geniet van de fascinerende uitzichten op het Wezerdal en op de aangrenzende Solling(middelgebergte). Ontdek de ruines van de eens machtige brunsburg(burcht), waarvan de overdekte gewelven en de afgebrokkelde muren ook tot het rijk van de waterdraken behoren. Bezoek de kleine waterdraken – de wandeling leidt u meteen in hun rijk!

De Rundweg is net 10 kilometer lang en kruist de weg “Wezerhellingen”. Terwijl dat deze door het bos leidt, buigt de route Taubenborn af, de helling naar beneden en doorkruist de vochtige gebieden.

Voor de toursplanning :

Alle belevingsgebieden staan in de interactive routeplanner “Teuto-Navigator” vermeld. Hier verkrijgt u gratis route-informatie, gedetailleerde toursbeschrijvingen, wandelkaarten die u kan afdrukken en GPS-data die u kan downloaden.

 


De tour in de TEUTO_Navigator:
(Klik aub op de afbeelding)Erlebnisgebiet \"Grundlose-Taubenborn\"