Belevingsgebied Schwiemelkopf

Duiken in het Muschelkalkmeer

Op het landoverkoepelende pad tussen de dorpen Körbecke in Nordrheid-Westfalen en Lamerden en Ostheim in Hessen, verplaatst u zich naar de bodem van een voormalige subtropische Muschelkalkmeer.

240 miljoen jaar geschiedenis van de aarde
Het wandelpad brengt u in nog geen 10 km en in ongeveer drie uren over het dal van de Diemel en over de aangrenzende heuvelranden. Ontdek zowel de natuurkundige alsook de archeologische schatten langs het pad en geniet op een ligbed van het heerlijk uitzicht.

Steil fällt die Wand des Schwiemelkopfs in das Diemeltal ab. F. Grawe, Kulturland Kreis Höxter

Het pad slingert u door kalk- en beukenbossen vol lentebloemen met prachtige kleuren tot aan de zogenoemde "neus" van Schwiemelkopf. In het dal naast de geliefde Diemelfietspad, zijn de geologische bijzonderheden aan de onderkant van de Muschelkalks zichtbaar.

Duik en geniet grenzeloos en gevleugeld van een tijdreis van 240 miljoen jaar geschiedenis van de aarde.

Het dal van de vlinders
Sinds het begin van het jaar 2000 werden in heel Europa de belangrijkste gebieden voor de bescherming van de inheemse dagvlinder uitgewezen. Het Diemeldal is het enige gebied in de Noordduitse regio , waar deze predicaat gezien kan worden. Hier worden tot nu toe rond de 100 soorten vlinders getoond, met de meest prachtige kleuren.


De tour in de TEUTO_Navigator: