Belevingsgebied Netemonding

Verfrissing in het rijk van de prachtige beekjuffers

Waar de Nete en de wezer zich kussen – daar bevindt zich : Het rijk van de prachtige beekjuffers!

Op sommigen plaatsen, dicht bij de koele wateren van de Nete,  openen de staalblauwe mannetjes van de bosbeekjuffers hun vleugels om te flirten of om de concurrenten van hun gebied weg te krijgen.  In tegenstelling tot de mannetjes zijn de vrouwtjes met hun metallic bruine kleur duidelijk discreter.

 Overal geliefd – de Netemonding

Niet slechts voor de beekjuffers is de Netemonding een magische trekpleister: Vanaf begin Juni zoeken kopvoornen en barbelen uit de wezer de Netemonding op.  Ze zijn op zoek naar voldoende paaiplaatsen, die in tegenstelling tot de Wezer, in de Nete overbloedig te vinden zijn.  Voor hun kinderen is de Nete een ideale, alsook  niet helemaal gevaarloze opvoeding. Dus samen met kleine vissen zoals de elrits behoren de jonge vissen tot de zeer bijzondere, begeerde consumptievissen van de ijsvogel.

Nehtemündung (c) F. Grawe, Kulturland Kreis Höxter

Het verfrissende water van de Nete is ook zeker bij u zeer populair! Tijdens uw tocht met de fiets nodigen de schuilhutten u uit op een pauze. Laat uw voeten afkoelen in het water en bewonder terwijl de beekjuffers in alle rust – met een beetje geluk vliegt er ook een ijsvogel voorbij!

Tips :

Naast de schuilhutten vindt u twee gemakkelijke ligbedden.  Hier kan u in de ware zin van het woord uw voeten hoogleggen.
Ook een levend bouwwerk  vindt u ook in de rustplaats: leerlingen van de Hoffmann-von-Fallersleben-Realschule uit Höxter hebben in kader van de wedstrijd “Schulen ans Wasser “ (“Scholen aan het water”) samen een weidentipi gebouwd.

Mededeling

Het oeverbereik wordt zodanig hervormd, dat u een gemakkelijke toegang tot het verfrissende water van de Nete heeft. De grindeilanden buiten dit bereik zijn belangrijke paaigebieden voor onze  vissen en mogen daarom niet betreden worden.

Voor de toursplanning:  

Alle geopende belevingsgebieden staan in de interactive routeplanner “Teuto-Navigator” vermeld. Hier verkrijgt u gratis route-informatie, gedetailleerde toursbeschrijvingen, wandelkaarten die u kan afdrukken en GPS-data die u kan downloaden.

Het belevingsgebied in de TEUTO_Navigator:
(Klik aub op de afbeelding)

Erlebnisgebiet \"Nethemündung\"