Natuur- en landschapsgidsen

Als u de „Erlesene Natur“ onder vakkundige begeleiding wil ontdekken, dan staan opgeleide natuur- en landschapsgidsen tot uw beschikking. Ze begeleiden u graag bij een wandeling door de belevingsgebieden als u dit wenst en informeren u over de vele bijzonderheden aan de kant van de weg, die men slechts ziet, als men ze kent. Het maakt niet uit als u alleen op bezoek komt, als familie, met reisgezelschap, als schoolklas of kleuterschool. Neem gewoon meteen contact met hun op en boek uw individuele toursbegeleiding.

De natuur- en landschapsgidsen, bieden ook wandelingen en excursies aan voor iedereen, die behoren tot bepaalde thema´s en termijnen. Werp een blik in het evenementenkalender (download rechterkolom) en haal daar uw inspiratie voor uw volgende excursie uit.

Bovendien is er ook de mogelijkheid individuele programma´s op te stellen. De variëteit gaat van kruidenkunde, ornitologische excursies, geologie & bosgebruik tot boomklimmen. Zo is een spannende natuurbelevenis voor alle doel- en leeftijdsgroepen gegarandeerd.

22 Teilnehmer ließen sich über das Projekt \"Erlesene Natur\" zu zertifizierten Natur- und Landschaftsführern ausbilden.

De 22 natuur- en landschapsgidsen zullen in het kader van het project “Erlesene Natur – Natuur beleven in de regio Höxter” nauw samenwerken met de Natur- und Umweltschutzakademie des Landes NRW (NUA – een academie in NRW die zich inzet voor het beschermen van de natuur en het milieu).

Alsook met de natuurpark Teutoburgerwoud/Eggegebergte. De opleiding van 70 uren in het Waldinformationszentrum (bosinformatiecentrum) Hammerhof in Scherfede bestond uit thema´s zoals het natuurlijke fondament van de regio, het gedrag van mens, cultuur en landschap, de milieudidactiek en wettelijke bestemmingen voor het verblijf in het bos en in de streek. De theoretische opleiding werd aangevuld met excursies in de belevingsgebieden van de “Erlesene Natur” . Naast een huisopgave en een examen, toonden de deelnemers in het praktisch gedeelte, hoe ze hun gasten dichter bij de natuur zouden brengen.