Josef Fuhrmann

Sinds 2012 ben ik in mijn thuisparochie werkzaam als geschoolde cultuur- en kloostergids. Ik ben al sinds mijn jeugd gefascineerd door de abdij van Marienmünster. Het is dus een speciale zorg van mij om deze buitengewone plek dichter bij de gasten te brengen. 

Rondleidingen over de volgende onderwerpen:

De geschiedenis van de 900 jaar oude abdij van Marienmünster begeleidt de gasten door de abdijkerk. Ook het historische barokorgel zal in zijn unieke klankdiversiteit te horen zijn. Het boerenerf en de kloostertuin vertellen over het leven van de monniken in Marienmünster.

In het bezoekerscentrum van het "Kloostergebied" beleven de gasten in een unieke multimediapresentatie meer over de geschiedenis en het hedendaagse gezicht van ons kloosterlandschap.

Doelgroepen:

De abdij van Marienmünster is een plaats voor de meest uiteenlopende groepen: Voor excursies voor senioren of voor familie- of bedrijfsfeesten, voor professionele excursies, voor busreizen of schoolreisjes - de rondleiding in de abdij is altijd afgestemd op de wensen van de respectievelijke groepen.

Faciliteiten:
Höxter, Marienmünster 

Speciaal:

Architectuur/ bouwstijlen, muziek, spiritueel, kloosterleven van de middeleeuwen tot de moderne tijd, klooster+culinair

 

Ik kijk uit naar uw bezoek.