Hammerhof Hardehausen

Hammerhof, een milieueducatiecentrum van het Landesbetrieb Wald und Holz NRW, grenst direct aan het 170 hectare grote bizontenverblijf. Naast de indrukwekkende laagland- en bergbizons zijn er wilde paarden (tarpanen), wilde zwijnen en edelherten te zien. Rondleidingen met de boswachter worden zowel door de omheining als door het bos aangeboden. De direct aangrenzende bossen van de Südegge nodigen uit tot lange wandelingen.

AHA! 

Het Hammerhof – gisteren en vandaag

Het Hammerhof is een milieu-educatie-instelling van het Landesbetrieb Wald und Holz NRW en zijn regionale bosbouwbedrijf Hochstift. De voormalige ijzeren hamer, daterend uit 1611, behoorde tot het klooster van Hardehausen tot de secularisatie. Terwijl in het verleden het zware vakmanschap en de landbouw de gebeurtenissen op de Hammerhof hebben vormgegeven, staan vandaag de dag milieueducatie en public relations op de voorgrond, evenals zacht en duurzaam toerisme.

Hout, hout, hout

Een groot deel van het interieur is ingericht met het rode kernhout van de lokale beuk. Geïnteresseerden kunnen het hele scala aan houtgebruik ervaren - van energie-houtgebruik (centrale houtpelletinstallatie), tot het bouwen met hout (houtbouw), tot decoratief gebruik in de binnenhuisarchitectuur.

tentoonstellingen

De bovenste verdieping van het oude gebouw herbergt op 120 vierkante meter wisselende tentoonstellingen over verschillende onderwerpen. Een kleine permanente tentoonstelling is gewijd aan de Europese bizon en de Amerikaanse bizon.

 

 

Bosinformatiecentrum Hammerhof en bizonhuis Hardehausen

Walme 50
34414 Warburg-Scherfede

Tel: 05642 94975-0
E-Mail: hammerhof@wald-und-holz.nrw.de
www.wald.nrw/hammerhof