Weser - Wehrden

Wehrden ligt tussen Beverungen en Höxter direct aan de Weser.

Met de fiets kunt u de stad bijzonder goed verkennen - een van de populairste fietspaden in Duitsland, de Weser-fietsroute, loopt immers dwars door de stad. En ook de wandelaars komen aan hun trekken: Wehrden is een centraal uitgangspunt voor wandelingen in het Weserbergland. Wandel over kronkelende en goed onderhouden paden door de natuur rond Wehrden en geniet van het prachtige uitzicht. Dankzij een goede bewegwijzering en markering kunnen alle wandelroutes ook zonder kaarten onder de knie worden gekregen.

Wehrden vormt ook het centrum van de 46 km lange natuurparkweg "Weserhöhenweg", die van het UNESCO-werelderfgoed Corvey ten noorden van de stad Höxter naar de stroomopwaarts gelegen Hannoveraanse kliffen met de Weser-Skywalk bij Würgassen leidt. Dit parcours is moeilijk te verslaan voor uitstekende scenische impressies. De routes zijn zeer flexibel door goede DB-verbindingen.

De gierpont in Wehrden biedt u de mogelijkheid om als wandelaar of fietser de rivier over te steken en de tocht aan de andere kant van de rivier voort te zetten.

Een reis op een passagiersschip van de "Flotte Weser", die vanaf de aanlegplaats in Wehrden mogelijk is, opent volledig nieuwe perspectieven om het Wezer-landschap te ontdekken.

Een excursie-restaurant met een biertuin direct aan de aanlegplaats voor passagiersschepen en op het Weser-fietspad nodigt uit tot een lange rustpauze met een prachtig uitzicht op het kasteel van de porseleinfabriek Fürstenberg.

 

Een paar foto's van onze favoriete plek in Wehrden: