Gesine Kramer

Hotelmanager "Tonenburg" en gepassioneerd motorrijder

Gesine Kramer was er vanaf het begin zeker van: "Ik ben gewoon van de mooiste stad naar de mooiste regio van Duitsland verhuisd. De gepassioneerde motorrijder, geboren in Oost-Westfalen en opgegroeid in het turbulente Hamburg, nam enkele jaren geleden samen met haar man Pete Mackenroth het hotel en restaurant "Tonenburg" in Höxter-Albaxen over. Voor de twee stadsbewoners was het een spannende uitdaging om een frisse wind te laten waaien door de oude muren. De Tonenburg, ooit een deftige middeleeuwse vesting van de voormalige keizerlijke abdij en vandaag de dag het UNESCO-werelderfgoed Corvey, is in de moderne tijd een populaire ontmoetingsplaats geworden voor motorrijders uit de hele wereld. Ondertussen genieten gezinnen, echtparen en veel inwoners van de "Tonenburg" ook van culinaire hoogstandjes, van het uitzicht op de Weser en van de unieke historische sfeer. Muziekevenementen ronden het nieuwe concept af.

Gesine Kramer weet precies waarom vooral motorrijders de regio waarderen: "De ruimtelijkheid van het landschap, de rust op de wegen, de vele rustige dorpjes en natuurlijk de bochten en heuvels waar men graag met de motor overheen rijdt, maken het cultuurlandschap interessant.  De hotelbaas kent het gebied al vele decennia - "beter dan in de omgeving van Hamburg" - omdat ze haar vakanties altijd rond het Weserbergland heeft doorgebracht en natuurlijk regelmatig de "Tonenburg" heeft bezocht.

Niet alleen als motorrijder is ze gefascineerd door de ontspannen, vertraagde plaatsen, die vooral effectief zijn buiten de grote straten. "Juist deze afstand, weg van de agglomeraties, is de kracht van deze regio, die het niet arbitrair maakt, maar echt bijzonder.

Gesine Kramer houdt van de straten rond de voormalige benedictijnenabdij Marienmünster. "Daar kun je veel ontdekken van wat dit bebouwde land zo speciaal maakt." Alleen of met gasten beklimt ze bij mooi weer de uitkijktoren van de Hungerberg om van het unieke panorama te genieten. "Het is gewoon fantastisch daarboven, je bent bijna boven de wolken," grapt de restauranthouder.

Ze geeft de motorrijders regelmatig suggesties voor tochten, die ze zeker in de omgeving moeten bekijken. "Ik wil dat mijn gasten zoveel mogelijk leren over de regio tijdens hun verblijf." De klassieker, de Köterberg aan de rand van het Lippegebied, mag niet ontbreken. Maar: "De Weser Skywalk bij Würgassen is ook gewoon sensationeel", zegt Gesine Kramer. En als u dan verder gaat in de Wezer-vallei, kunt u als in een sprookje een echte magische wereld met eeuwenoude bomen beleven. Het mooiste seizoen om de omgeving te verkennen is zeker de nazomer. "Als de bladeren in het bos van kleur veranderen, ziet de regio eruit als een landschapsschilderij. Een absolute insidertip na de rondleiding: gewoon in een van de hangmatten tussen de pruimenbomen in de tuin van kasteel Tonenburg gaan liggen en dan je geest en ziel laten bungelen met uitzicht op de stromende Weser. Pure ontspanning ook voor wilde bikers.    

De lievelingsplaatsen van Gesine Kramer