Emmer-fietspad

De ongeveer 65 kilometer lange rivier tussen Bad Driburg en Emmerthal wordt gekenmerkt door een unieke charme, vooral op het gedeelte tussen Steinheim en de monding van de Weser. Natuur, cultuur, geschiedenis en avontuur rijgen zich als een parelsnoer aaneen langs de loop van de Emmer.

De rondrit van ongeveer 50 kilometer begint in Steinheim en loopt van daar via Wöbbel, Schieder, Lügde, Bad Pyrmont, Löwensen, Thal, Welsede, Amelgatzen en Hämelschenburg naar Emmerthal, waarbij de loop van de Emmer wordt gevolgd. Barokke bouwwerken zoals de paleistuinen van Schieder, de Schiedersee, natuurreservaten en uiterwaarden, bouwwerken uit de Wezerrenaissance zoals de beroemde Hämelschenburg, zeldzame dier- en plantensoorten en historische gebeurtenissen zoals het geheime huwelijk van de Engelse troonopvolger prins William in 1791 bieden een afwisselende en onderhoudende fietstocht door groene weiden en idyllisch gelegen dorpjes, waarbij u uw smaakpapillen kunt verwennen in de talrijke gastronomische etablissementen.

Bovendien staat u een heel bijzondere ervaring te wachten: een doorwaadbare plaats! Aan het eindpunt in Emmerthal is er ook een aansluiting op de Wezer-fietsroute of de mogelijkheid om met de S-Bahn terug te gaan naar Steinheim.