Fietsen tussen het Teutoburgerwoud en de Weser

Voel jij je ook zo? Zodra je op de fiets stapt, verdwijnt het leven van alledag naar de achtergrond en voel je je meteen een beetje vrijer - vooral als de wind om je neus waait.

Toegegeven: Het is hier heuvelachtig en af en toe moet je wat harder trappen of de ondersteuning van je e-bike verhogen - maar waar het bergop gaat, gaat het meestal ook weer bergaf.

De wijk Kulturland in Höxter biedt je de perfecte ervaring op twee wielen, weg van de hoofdwegen: Voor iedereen die een versnelling lager wil schakelen, biedt de 315 km lange Kloster-Garten-route de perfecte gelegenheid. Tijdens dagtochten kun je ook de "prachtige natuur" op een ontspannen manier verkennen, "de Weser beleven" of gewoon het landschap verkennen en cultuur ontdekken.

En omdat fietsen niet alleen leuk is, maar ook hongerig maakt, zijn de pauzes tijdens de tochten net zo belangrijk als de route zelf. De Kulturland Genuss tochten geven je bijvoorbeeld een diep inzicht in de regionale provisiekast.

Als je van langere tochten houdt, kun je dat doen op enkele van de populairste en beste langeafstandsfietsroutes van Duitsland, want de Wezerradweg, de R1 Europese fietsroute en de Diemelradweg lopen ook door het district Höxter.

Nieuwsgierig? Stap dan op de fiets en ga op weg!

 

*** Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie) ***

Kort en bondig

Dag na dag nieuwe ervaringen en ontdekkingen

De toursuggesties op de volgende pagina's kunnen gemakkelijk in één dag worden voltooid. In voortdurende afwisseling is het motto hier: stap op de fiets - ervaar het landschap en stap van de fiets af - ontdek cultuur, geniet van een picknick of hou je voeten in het water. Geen lange, maar vermakelijke tochten die je natuur en cultuur laten beleven. Nieuwsgierig? Stap dan op de fiets en ga op pad!

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Fietsverhuur & Co.

Moet er dringend eens aan uw fiets gesleuteld worden? Of wil u misschien een fiets/e-bike huren of fietskar?

In dat geval kan u bij de onderstaande adressen in de omgeving terecht.

Meerdaagse tours

Fiets gewoon door en maak een stop in de wijk Kulturland in Höxter! De routes behoren tot de populairste fietsroutes in Duitsland, hun namen beloven kwaliteit en klinken avontuurlijk.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)