Drei auf einen Streich

Onderweg in het drielandenpunt
Aan de oever van de Weser in Beverungen begint een heel bijzondere fietsavonturenroute: onder het motto "Drie in één klap" voert de 27 kilometer lange rondweg door het afwisselende natuur- en cultuurlandschap van het Weserbergland. Het doet zijn naam eer aan en loopt door de drie deelstaten Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen en Hessen. In het drielandenpunt loopt de tocht ook door de drie natuurparken Teutoburgerwoud/Eggegebergte, Solling-Vogler en Reinhardswald. Drie rivieren begeleiden de route - de Bever voor een kort moment, de Weser voor lange stukken en de Diemel tussen Helmarshausen en Bad Karlshafen.

De tocht is bijzonder aantrekkelijk door het samenspel van hoogvlakte en rivierdalen en de vele bezienswaardigheden. Vanuit Beverungen fiets je eerst langs de Wezer-vallei naar Herstelle en vanaf hier naar de hoogvlakte. Even later lonkt een prachtig uitzicht op de ruïne van kasteel Krukenburg. De route gaat verder naar het hugenotenstadje Bad Karlshafen, waar de Diemel in de Weser stroomt, en van hieruit terug naar Beverungen.

Zweven boven rotsen en water
De "Hannover Cliffs" rijzen majestueus op uit het bos boven de Weser. De schaars begroeide zandstenen kliffen worden omringd door knoestige, soms eeuwenoude beuken en eiken.
eeuwenoude beuken en eiken. Maak te voet een omweg naar de Weser Skywalk: vanaf de top heb je een fascinerend uitzicht op de rotsformaties en de Weser ruim 80 meter lager.

Abdij Herstelle
Hoog boven de Weser ligt het klooster Herstelle, waar benedictijner nonnen leven
hun dagen doorbrengen met afwisselend gebed, werk en geestelijke lezing. In de abdijwinkel kun je heerlijk snuffelen en er worden producten uit de eigen ateliers van de abdij verkocht. Onder de abdij verbindt een veerpont de twee eilanden met elkaar.
Een veerpont verbindt de twee oevers van de Weser. Als je wilt, kun je je fietstocht afsluiten met een tochtje over het water.
met een tocht over het water.