Kort en krachtig

Dag na dag nieuwe ervaringen en ontdekkingen

De routesuggesties op de volgende pagina's kunnen gemakkelijk in één dag worden voltooid. In voortdurende afwisseling is het motto hier: op de fiets stappen - het landschap ervaren en van de fiets afstappen - cultuur ontdekken, picknicken of met je voeten in het water. Geen lange, maar vermakelijke tochten die je natuur en cultuur laten beleven. Nieuwsgierig? Stap dan op de fiets en ga op pad!

Börderoute

Altijd in zicht op de transportroute: De vulkaankegel van de Desenberg met zijn schilderachtige kasteelruïnes. Fiets door de Warburger Börde - een ongerept landschap dat wordt doorkruist door waterlopen met beboste hellingen en langgerekte heuvels.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Eggeroute

Een tocht voor het hele gezin: talloze picknickmogelijkheden, dieren bewonderen in het wildpark, schatzoeken via geocoaching en je voeten afkoelen in het watertrappelbad - de Eggeroute biedt geweldige avontuurlijke mogelijkheden.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Drei auf einen Streich

De route loopt door de drie deelstaten Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen en Hessen. De route loopt ook door de drie natuurparken Teutoburgerwoud/Eggegebergte, Solling-Vogler en Reinhardswald. De drie rivieren Bever, Weser en Diemel begeleiden de route.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Natur - nah am Wegesrand

Ontdek "Natuur - dicht bij de weg": laat je verrassen door de verscheidenheid aan habitats, hun planten, dieren en andere natuurlijke schatten. De route volgt de Wezer-vallei, loopt naar het Wezer-hoogland, door idyllische dorpjes en langs de Weser terug naar Höxter.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)