Eggeroute

Water, wild & prachtige uitzichten
Deze tocht voert je door het platteland en langs indrukwekkende gebouwen en natuurmonumenten aan de voet van het Eggegebergte en in het westen van het stadsgebied van Willebadessen naar Borlinghausen, Helmern, Fölsen en door de Nethevallei.

De tocht begint bij het voormalige benedictijnenklooster in Willebadessen. Het barokke kloostercomplex met zijn kloostergebouwen, Romaanse kerk en park is het bepalende centrum van het luchtkuuroord Willebadessen. Van daaruit fietst u naar Borlinghausen, langs de waterburcht en de 1000 jaar oude eik. Een speciaal deel van de route loopt door de rivier de Helmerte. Een klein avontuur, vooral na regenval. A
Iets minder spannend is het gedeelte van de tocht van Fölsen langs de Nethe terug naar Willebadessen - als je wilt, kun je een verkoelende duik nemen in het heldere water van de rivier.

Als je op zoek bent naar een sportieve uitdaging, kun je kiezen voor de verlenging van de tocht van Fölsen via Altenheerse. Je wordt voor de iets zwaardere klim naar Altenheerse beloond met een prachtig uitzicht op het omringende landschap: bij de kapel op de Himmelsberg kun je hier bijzonder goed van genieten.

Wild & water
In het Willebadessen wildreservaat leven damherten, edelherten, moeflons, wilde zwijnen en sikaherten op grote weiden en graslanden. Vanaf de landschapsschommel kun je de dieren in alle rust bekijken.

De Eggequellebron is ook een geweldige plek om even bij te komen. Een slokje uit de mineraalbron geeft je nieuwe energie, zodat je verfrist en verkwikt weer verder kunt fietsen

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)