Fietsen

Westfaalse gezelligheid, culturele diversiteit en prachtige natuur komen samen in het uiterste oosten van Noordrijn-Westfalen. Hier in de cultuurregio Höxter komen het Teutoburger Woud, het Eggegebergte en het Weserbergland samen in een prachtig landschap van glooiende heuvels, schilderachtige rivierdalen en de weidse uitgestrektheid van de Warburger Börde.

De veelzijdige natuur van dit landschap wil onderweg genoten worden. Fietsers komen dus niet alleen aan hun trekken op het 40 km lange traject van de Wezer-fietsroute of een etappe van de Europese fietsroute R1 van Boulogne-sur-Mer naar St. Petersburg, maar komen ook aan hun trekken op landschappelijk gevarieerde dagtochten met veel bezienswaardigheden.

Dit zijn ideale omstandigheden voor een heerlijke fietsvakantie, waarbij u niet alleen van de natuur kunt genieten, maar ook talrijke culturele en historische schatten kunt ontdekken.

En wanneer vertrek je?

*** Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie) ***

Favoriete fietstochten

Onder Service& Info kunt u onze brochure "Lieblingstouren Rad" gratis downloaden of bestellen.

Hier vindt u vele suggesties voor uitstapjes met de fiets: van de korte familietocht tot de gezellige plattelandsreis tot de uitgebreide meerdaagse tocht – er is hier voor elk wat wils.

Op meer dan 50 bladzijden worden in totaal 19 tochten gepresenteerd met een lengte tussen 16 en 315 kilometer. De bijzonderheid: elke tour krijgt een persoonlijk gezicht van een ambassadeur. Ze zijn vol lof over de geweldige picknickplaats onder de 1000 jaar oude eik, het kasteelpark aan de Weser, het uitzicht vanaf de Lattbergtoren en de heerlijke streekproducten die onderweg te proeven zijn. Kijk zelf maar!

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Begeleide fietstochten

Laat u door onze KulturLandFührer door de prachtige natuur van onze regio leiden en ontdek de natuur en het landschap op de fiets!

Data op aanvraag!
Contakt:
Tel.: 05275 611
Mobil: 0176 66065169
E-mail adres: : dietmar.barkhausen@online.de

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Kloster-Garten-Route

De Kloster-Garten-Route biedt met een 315 kilometer lange en goed bewegwijzerde route de mogelijkheid, het rijke religieuze erfgoed in het cultuurland Kreis Höxter en de gevarieerde landschappen en bezienswaardigheden tussen de Wezer, de Egge en het Teutoburgerwoud te ontdekken.

Wezer-fietspad

Het Wezer-fietspad behoort tot de mooiste fietspaden van Duitsland en voert u over een lengte van ca. 500 km van Hann. Münden tot Cuxhaven. 

Europafietspad R1

Op zijn weg over het Europese continent loopt de R1 van de Franse Kanaalkust bij Boulogne-sur-Mer naar Sint-Petersburg.

Diemel-fietspad

Het Diemel-fietspad (Diemel-Radweg) vergezelt de Diemel zo’n 110 km door Hessen en het zuiden van Noordrijn-Westfalen.

Emmer-fietspad

De Emmer Fietsroute loopt langs de loop van de rivier de Emmer, waar natuur, cultuur, geschiedenis en avontuur zich als een parelsnoer aaneenrijgen.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Arrangementen voor fietsers

Onze gastheren tonen hun hart voor fietsers met arrangementen die speciaal voor u zijn samengesteld. Verken de regio individueel of met uw groep.

(Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie))

Fietsverhuur & Co.

Moet er dringend eens aan uw fiets gesleuteld worden? Of wil u misschien een fiets/e-bike huren of fietskar?

In dat geval kan u bij de onderstaande adressen in de omgeving terecht.