Kloostertuinenroute

Onderweg met de fiets
Hemelse kloosters en paradijselijke tuinen

Vroeger waren de „hemelse tuinen“ alleen voor de conventie weggelegd, tegenwoordig zijn alle bezoekers van harte welkom in de kloostertuinen. De Kloostertuinenroute biedt met een 315 kilometer lange en goed bewegwijzerde route de mogelijkheid, het rijke religieuze erfgoed in het cultuurland Kreis Höxter en de gevarieerde landschappen en bezienswaardigheden tussen de Wezer, de Egge en het Teutoburgerwoud te ontdekken. Daar zijn verschillende kloostertuinen ontstaan, ontworpen naar christelijke voorbeelden, maar tegenwoordig met een moderne twist.

 

Uitstapjes langs de route

De Kloster-Garten-Route door het Kulturland Kreis Höxter verbindt niet alleen kleine, paradijselijke tuinen en kloosterlijke inrichtingen met elkaar, maar biedt nog veel meer om te ontdekken.

Service langs de route

Heeft u een fietsenmaker nodig of wilt u graag een e-bike huren om meer van onze omgeving te zien? Geen probleem, wij informeren u graag over fietswerkplaatsen en verhuurpunten langs de Kloster-Garten-Route.

 

Enquête over de Kloster-Garten-Route

Wij hopen dat u een mooie tijd heeft gehad met de Kloster-Garten-Route. Omdat uw mening voor ons erg belangrijk is, zouden wij het enorm waarderen wanneer u een paar minuten de tijd neemt om een aantal vragen over uw verblijf te beantwoorden.