Recreatieoord Höxter-Godelheim

Het recreatiegebied Höxter-Godelheim is een paradijs voor waterratten. Het vrij toegankelijke zwemmeer ligt direct aan het Weser-fietspad niet ver van het centrum van Höxter. De beste voorwaarden voor een kleine gezinsreis met de fiets of een zadelpauze voor toerfietsers.

Het fijne zandstrand met zijn ondiepe oever is ruim en goed onderhouden. Vooral kinderen zijn dol op de vlakke doorsteek tussen het eiland en het strand. Makkelijk te zien voor ouders, ze kunnen naar hartelust door het ondiepe water stampen, kastelen en slotgrachten bouwen. Emmer en schop horen dus net als watervleugels in de badzak thuis.

Daarnaast beschikt de faciliteit over grote speeltuinen met tal van speeltoestellen voor de zeer jonge en oudere kinderen, evenals beachvolleybalvelden, een inline skatebaan, enz. Ook fitnessliefhebbers komen aan hun trekken: hier is het Calisthenic Park klaar voor vele uitgebreide oefeningen.

Er is geen toegangsprijs voor het recreatiegebied. De parkeertarieven zijn echter afhankelijk van de lengte van het park.