Klimcentrum OWL in Brakel

Sportklimmen bij het DAV Kletterzentrum Ostwestfalen-Lippe in Brakel is geschikt als vrijetijdssport voor het hele gezin of voor groepen. Klimmen is een van de basisvormen van de menselijke beweging, het daagt het hele lichaam uit, bevordert de mobiliteit, traint de coördinatie en versterkt de spieren. Kinderen bewegen zich meestal natuurlijk en instinctief op de klimmuur, terwijl volwassenen dit vermogen soms moeten herontdekken.

Er zijn 2 manieren om het klimmen te oefenen in het klimcentrum:

Boulderen is klimmen op springhoogte boven een zachte vloermat. Op voorwaarde dat enkele regels worden nageleefd, kunnen beginners of zelfs kinderen in de boulderhal kennismaken met de klimsport.

In de 15 meter hoge klimhal mag iedereen klimmen die routinematig een klimgordel, touw en beveiligingsapparaat kan hanteren. Om veiligheidsredenen is spontaan klimmen hier helaas niet mogelijk. Als u toch hoog wilt klimmen, kunt u van tevoren een introductiecursus klimmen of een basiscursus klimmen boeken op de website van het klimcentrum of per telefoon.

Klimmateriaal kan direct ter plaatse worden gehuurd tegen redelijke prijzen.

Sinds juni 2022 is de klimhal aangevuld met een 15 meter hoge buitenklimwand in het klimcentrum van Brakel - de klimzone beslaat 303 vierkante meter. Overigens kan iedereen - onder begeleiding - de muur uitproberen, zelfs klimmende beginners.

Na het klimmen kunt u nieuwe energie opdoen in de eigen bistro met drankjes en lekkere hapjes.

*** Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie) ***

Adres:

DAV Kletterzentrum Ostwestfalen-Lippe
Lütkerlinde 12
33034 Brakel

Tel.: + 49 (0)5272-3949999

E-mail: hallo@kletterzentrum-owl.de
Internet: www.kletterzentrum-owl.de

U kunt het laatste nieuws ook vinden op Facebook.