Themawandelbos van de abdij van Marienmünster

Beuken en ook eiken mogen niet meer wijken.

Over een lengte van ongeveer een kilometer informeert het GPS-natuurpad "Buchen sollst du suchen" ("Je moet op zoek naar beuken") bij 11 stations over verschillende economische activiteiten in verband met hout, bos en klooster.

Daarnaast is er een GPS-pad ontwikkeld. De gratis app kan worden gedownload naar een smartphone met behulp van een QR-code of de volgende link: naturpark-teutoburgerwald.gim.guide/themenwegholz (voor internetbrowsers). De QR-code is te vinden op de website van het natuurpark, in de bijbehorende flyer of ter plaatse bij de informatiebalie in de parkeergarage. Na het downloaden zal de app ook offline in het veld draaien.

Op het kloosteravonturenparcours kunnen bezoekers veel leren over het gebruik van het lokale hout in de abdij en kunnen ze het bos leren kennen als een cultureel gebied binnen en buiten de kloostermuren. Naast brandhout en constructiehout komen ook thema's als bosweide, eikengall-inkt of houtskoolverbranding aan bod. De tour begint op de grote parkeerplaats (Abdij 5, 37696 Marienmünster) voor het Bezoekerscentrum.

Ondersteund door:

Ministerium für Umwelt logo-stadt-marienmuenster Z01KulturlandLogo