Josef Fuhrmann

Over mij:
Sinds 2012 werk ik als opgeleide cultuur- en kloostergids in mijn thuisgemeente. Het klooster Marienmünster fascineert me al sinds mijn jeugd. Het is dan ook een bijzondere zorg van mij om gasten dichter bij deze bijzondere plek te brengen.

Aanbiedingen over de volgende onderwerpen/zwaartepunten:
Geschiedenis en verhalen uit 900 jaar abdij Marienmünster begeleiden de gasten door de abdijkerk. Ook het historische barokorgel laat zich met zijn unieke klankvariëteit horen. Het erf en de kloostertuin vertellen over het leven van de monniken in Marienmünster.
In het bezoekerscentrum van de "kloosterregio" kunnen gasten meer te weten komen over de geschiedenis en het hedendaagse gezicht van ons kloosterlandschap in een unieke multimediapresentatie. Spirituele en meditatieve rondleidingen ronden het aanbod af.

Regionale focus:
Abdij Marienmünster

Doelgroepen:
Het klooster Marienmünster is een plek voor de meest uiteenlopende groepen: Voor seniorenuitstapjes of familie- of bedrijfsfeesten, voor specialistische excursies, bustoeristen of schoolreisjes - de kloosterrondleidingen zijn altijd afgestemd op de wensen van de betreffende groepen.

Aanbiedingen voor groepen:
Data op aanvraag

Vreemde talen:
Engels (basiskennis)

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)