De "wilde" dieren van dichtbij bekijken

Zijn de kinderen geïnteresseerd in dieren en de natuur? Maak dan een uitstapje naar het bizonreservaat Hardehausen bij Warburg: hier kun je de machtige bizons van dichtbij bekijken.

In het nabijgelegen bosinformatiecentrum Hammerhof zijn er andere spannende tentoonstellingen en evenementen over het onderwerp bosecosysteem en bosbouw. Het geïntegreerde café is 's middags geopend van dinsdag tot zaterdag, zondag vanaf 9 uur en op aanvraag. Huisgemaakt gebak en wildproducten zijn de specialiteiten van het huis.

Trotse herten, brutale everzwijnen en vele andere wilde dieren kun je ook observeren in het Willebadessen wildreservaat. Hier kun je vrijlevend inheems wild (reeën, edelherten, damherten, sikaherten, zwarte herten en moeflons) van dichtbij bekijken.

De verblijven liggen naast elkaar langs een cirkelvormig pad rond een ecologisch interessant vijvergebied.

Wildpark in het Gräflicher Park Bad Driburg
Het 7,5 hectare grote wildpark, dat zich al tientallen jaren uitstrekt over de helling van de Rosenberg, is door middel van een "HaHa-geul" geïntegreerd in het Gräflicher Park. Er leven ongeveer 50 dieren van 2 soorten - naast normaal gekleurde dieren zijn er ook lichtgekleurde dieren te zien. Op de schaarse boshelling leven ook enkele jakobsschapen.

Aan de zijkant van het wildpark staan automaten waar je kleine zakjes uit kunt halen om de dieren te voeren. Een bezoek aan het wildpark Neuhaus/Solling in het naburige district is ook de moeite waard. Hier kun je de dieren van dichtbij bekijken, deelnemen aan een vliegshow en een aantal dieren voeren!

Vertaald met DeepL.com (gratis versie)