Voor de geest van het onderzoek en de machinisten

87 keer kleiner, maar toch authentiek: zo presenteert het landschap in de Modellbundesbahn Brakel zich aan u. Menig Steppke - en ook opa - zal daar met bewonderende blikken naar de puffende stoomlocomotieven kijken.

In het Orgelmuseum van Borgentreich kunt u de muzikale ader van uw kleinkind stimuleren: Aanraken en meedoen is uitdrukkelijk gewenst. Nog steeds niet genoeg?

Het museum in het voormalige klooster Corvey nodigt schatzoekers en onderzoekers uit voor een spannende ontdekkingsreis.

Ook jonge avonturiers zijn enthousiast over de museumrally in het "Museum im Stern" in Warburg.


Wat dacht je van een rondleiding door de stad? In veel steden zijn er zeer speciale rondleidingen voor kinderen - tot zover de stadsgeschiedenis die saai is!

In Brakel vertelt de "heks" Trineke Möring, die 350 jaar geleden als dienstmeisje van de burgemeester aan de brandstapel ontsnapte, het verhaal van de stad Brakel en de hekserij in de oude Hanzestad. Een beetje spannend, een beetje eng, maar ook erg levendig.

In Warburg leidt de nachtwaker kinderen en volwassenen in het licht van de lantaarns door de oude Hanzestad en vertelt allerlei verhalen uit het verleden. De "Little People Tour" neemt kinderen mee op reis naar de Middeleeuwen. Wie wil kan zich zelfs verkleden en de oude en nieuwe stad van Warburg verkennen als bijvoorbeeld ambachtslieden. (Leeftijd: 6-10 jaar)

In Höxter verkent u de geschiedenis van de Wezerstad en ontmoet u weer een heks. Maar deze keer zijn Hans en Grietje ook niet ver weg - Höxter maakt immers deel uit van de Duitse Sprookjesroute. Elk jaar in oktober vindt hier de "Sprookjeszondag" plaats.