Eggeweg

De Eggeweg maakt deel uit van het Europese langeafstandspad nr. 1 (Noordzee - Bodenmeer - St. Gotthard - Middellandse Zee) en verbindt het Eggegebergte in het noorden met het Sauerland in het zuiden over een afstand van 70 km.

Het pad begint in het noorden op de Externsteine bij Horn-Bad Meinberg en eindigt in het zuiden in het Diemeldal bij het oude Saksische Eresburg, het tegenwoordige Obermarsberg. Langs het traject komt u vele bezienswaardigheden tegen zoals het voormalige benedictijnenklooster Willebadessen, kasteel Iburg en het voormalige cisterciënzerklooster bij Hardehausen.

Anna & Hermann laten u de Hermannshöhen
zien Onderweg op Duitslands langste audiopad anna und Hermann Unterwegs mit Anna & Hermann Teutoburger Wald Tourismus, Projektbüro der Hermannshöhen

Liggen op een hangmat midden in het bos en luisteren naar een spannend verhaal - dat kan op de bergkampaden van het Teutoburgerwoud en het Eggegebergte, de Hermannshöhen.

Anna, die uit een grote stad komt met wortels in het Teutoburgerwoud, en haar energieke opa Hermann, die in de regio woont, wandelen samen de Hermannshöhen, waar ze typische, legendarische en bizarre dingen meemaken.

Opa Hermann, die in Oost-Westfalen is geboren, vertelt veel spannende verhalen, zoals het feit dat de kalkzandstenen uit de voormalige steengroeve in Sandebeck werden gebruikt in beroemde gebouwen zoals de Reichstag in Berlijn of de Dom van Keulen. Of dat je vanaf de Velmerstot het Lipperland, Weserbergland, Steinheimer Becken en het Münsterland kunt zien.

Hij noemde ook de voormalige bouwplaats "Alte Eisenbahn" (oude spoorweg) - ik vraag me af wat daarachter schuil gaat?

Hij vertelde Anna ook waar de naam "der Ritter von Spiegel am Desenberg" vandaan komt. Nou, weet u het al? Sluit u aan bij het ongelijke duo en begeleid de wandelaars naar alle 25 plaatsen langs de Hermannshöhen en ontdek veel nieuwe dingen of luister naar alle spannende belevenissen van Opa Hermann.Als u de verhalen van tevoren wilt horen, kunt u de gratis app "Hearonymus" downloaden.

Alle 25 verhalen die Anna & Hermann onderweg meemaken, zijn te vinden onder de titel "Verhalen uit het Teutoburgerwoud/Hermannshöhen". Dus als je niet mobiel genoeg bent of de hele route wilt lopen, kun je alle verhalen op deze mobiele manier beluisteren.