Beverungen - Wezer-Bever-heuvelweg

Een beetje oefening zou u toch best moeten hebben, als u aan dit uitdagend – maar zeer gevarieerd – wandeltraject van 32 km begint. De route strekt zich uit van de Wezer bij Beverungen over de Eisberg boven het Beverdal tot het mandenvlechtersdorp Dalhausen. Van hieruit gaat de tocht over het heuveldorp Haarbrück terug naar Beverungen.

Het oud Westfaals mandenvlechtersdorp Dalhausen heeft haar eigen karakter kunnen bewaren door haar schilderachtige ligging in het Beverdal. Een bezoek aan het bekende mandenvlechtersmuseum met aangrenzend atelier is een must. Hier ervaart u hoe een echte »Dalische mand« gemaakt wordt. Ook krijgt u een leerzame inkijk in het leven van een mandenvlechter van toen.
Momenten voor bezinning en barok kunstgenot worden ook aangeboden door de bedevaartskerk Mariä Geburt.

 De tocht leidt u voornamelijk verder door bosgebied naar Klus Eddessen – een kluizenaarswoning en bedevaartskapel, die omgeven wordt door de bidzuilen van een kruisweg en stil en beschut tussen Bühne en Haarbrück ligt. De weg gaat verder over het hoogplateau van Haarbrück en Jakobsberg met unieke uitzichten. Eenmaal terug aan de steiger van Beverungen gaat de tocht verder door het Wezerdal.

U kunt de Wezer-Bever-heuvelweg ook in verschillende etappes afleggen. Er is ook de mogelijkheid om met de bus naar Dalhausen of Roggenthal te rijden.