Tour 4 - Warburg - Etalage naar het verleden

Een tijdreis door het oeroude Kulturland
De mens is ruim 7000 jaar geleden in de Warburger Börde met de landbouw begonnen. Er zijn talrijke bewijzen van oude vormen van landbouw te vinden langs de weg, waaronder kalkhoudende semi-droge graslanden, bloemkleurige maaiweiden en ondiepe kalkrijke velden. De rondweg is iets minder dan 6,5 kilometer lang, die vanaf Germete de zuidelijke helling van de Heinberg beklimt, dan naar Warburg afbuigt en uiteindelijk door het beukenbos terug naar Diemel loopt.

App in de natuur - onderweg met uw GPS-apparaat

Met de gratis app "Schaufenster in die Vergangenheit" kunt u op elk moment uw positie vinden. 12 audiostations geven spannende details over het land en zijn geschiedenis - bijvoorbeeld over de "Slag om Warburg" in de Zevenjarige Oorlog. U vindt de app onder het trefwoord "Ossendorf" zowel in de App Store als in de Google Play Store als gratis download of onder Service.

In serpentines

Vanaf de voet van de Heinberg leidt een steil slangenpad in twee etappes naar de top van de berg. Reeds relatief hoog in de uitgedunde dennenhouten stand biedt een landschappelijke ligstoel rust. Tussendoor heeft u een prachtig uitzicht op het Diemeldal en wordt de Heinturm op de top van de berg getroond.