Willebadessen - Hitgenheierweg & vlinderpad


Onderweg in het rijk van de vlinder 
Duizenden en duizenden kleurrijke bloemen strekken zich uit naar de zon en de geur van aromatische kruiden geeft de schelpkalksteenhellingen ten noorden van Willebadessen een mediterrane flair - een paradijs voor onze inheemse vlinders. Volg de vlucht van de vlinders en leer nieuwe en interessante feiten over het leven van deze fascinerende groep dieren tijdens uw wandeling over de kalksteenruggen. Het vlinderpad is onderdeel van de Hitgenheierweg.

Met de vleugelslag van de blauwe
Naast de orchideeën zijn vooral de gentianen kenmerkend voor de kalkhoudende semi-droge graslanden. Onder hen is ook de grootste inheemse gentiaan, de kruisgentiaan. De gentiaan, die zeldzaam is in Midden-Europa, dient als voedselplant voor de rupsen van een nog zeldzamere vlinder, de kruising gentiaanmierblauw. Nergens in Midden-Europa komen zowel soorten, planten als vlinders zo vaak voor als in het cultuurland van het district Höxter.

Vlinder ontdekt!

Een wandeling op het vlinderpad is ook voor kinderen een onvergetelijke ervaring: de mooie zomerboodschappers klateren licht en sierlijk van bloesem naar bloesem en met een beetje geluk komen ze op je vinger terecht. Dan heb je de kans om naar hun kleurrijke vleugels te kijken en je te verbazen over de kleurrijke patronen.

Tip: in de zomer gaan wandelen
Tussen mei en augustus kunnen meer dan 50 vlindersoorten worden waargenomen langs het vlinderpad. Vooral in de hoogzomer worden de bloemen van de verschillende distelsoorten vaak gebruikt door de vlinders als bron van nectar.