Drie-eenheid in een roze gewaad

Beschouwing en missiewerk is de roeping van de "Zusters Roze" - de populaire naam van de Stiermarkse Aanbidders verwijst naar de kleur van het kloosterkleed. De eerste tak van de Congregatie van de Dienaren van de Heilige Geest van de Eeuwige Aanbidding in Duitsland, die in 1896 als derde tak van het Steyler Missiewerk werd opgericht, werd in 1924 in Bad Driburg opgericht.

De gebouwen van het Heilige Drievuldigheidsklooster werden in 1964/65 ontworpen door de Paderbornse architect Alois Dietrich, het interieur van de Aanbiddingskerk werd ontworpen door Bernhard Lippsmeier.

Het sierlijke roosterwerk is ontworpen door de goudsmid Josef Fuchs. Het scheidt de bezoekers van het gebied van de zusters, die er, naast het gemeenschappelijke uurrooster, dag en nacht - afwisselend - een stille aanbidding houden.

In de zomer van 2016 werd bekend dat de Stiermarkse Aanbidders in de komende jaren echter afstand zullen doen van hun vestiging in Bad Driburg.


Opmerkelijk
Direct naast de ruïne van de burcht Iburg staat de Kaiser-Karls-Toren. Het uit rotsen opgetrokken bouwwerk is 18 m hoog en biedt een uitstekend uitzicht op Bad Driburg en het Drievuldigheidsklooster.

Drie-eenheidsklooster
Steyler Anbetungsschwestern
Helmtrudisstraße 23
33014 Bad Driburg

Tel. 05253 3320

www.dreifaltigkeitskloster.de