Het eenvoudige leven op de Brede

Een eenvoudig leven, getekend door werk en gebed - dat was waar de Augustijner zusters uit Herford, die zich op de Brede vestigden, naar streefden.

De familie von der Asseburg, die het klooster in 1483 had geschonken, bleek in de volgende eeuwen een grootmoedig mecenas te zijn bij de wederopbouw van de kerk en het kloostergebouw na de verwoesting van de oorlog.

Met de aankoop van het kloostercomplex (1812) na de secularisatie heeft de stichtende familie het bestaan van de instelling weer veiliggesteld.

In 1830 was het aanvankelijk een armenhuis, maar in 1832 werd er een weeshuis gebouwd. Tegelijkertijd werd de Brede het eerste retraitehuis in Noord-Duitsland.

Na de overname van het klooster (1850) door de "Armen Schulschwestern von Unserer Lieber Frau" (arme schoolzusters van Onze-Lieve-Vrouw) ligt de focus nu op het aangesloten katholieke familiecentrum Brede met dagverblijf (Kita).

De Brede herbergt een gymnasium, een vakschool en een middelbare school onder de naam "Schools of Brede". Sinds 1994 staan de scholen onder de sponsoring van het Algemeen Vicariaat van de Aartsbisschop, Paderborn.

 

Arme schoolverpleegkundigen
van Onze-Lieve-Vrouw

Im Winkel 24
33034 Brakel

Tel. 05272 603-0

www.kloster-brede.de