Historische orgels in de kloosterregio

Hoog boven de luisteraars reiken de enorme orgelpijpen soms tot onder de koepel van de kerken. Elk instrument is een individueel kunstwerk en bundelt een veelheid aan creatieve krachten.

De kloosterregio Kulturland Kreis Höxter is niet alleen buitengewoon rijk aan kloosters, maar ook aan historische orgels. Beroemde ambachtslieden woonden en werkten in het Westfaalse kloosterlandschap tijdens de hoogtijdagen van de barokke orgelbouw tussen 1660 en 1750.

Volg de sporen van dit ingenieuze ambacht en de virtuoze bouwmeesters op de orgelroute. Tijdens uw orgelreis wordt u begeleid door jonge enthousiaste organisten die u door middel van korte orgelconcerten en uitleg toegang geven tot de bijzondere klankkleuren en orgeltechnische details.

Een of meer dagrondleidingen voor het orgel

Er worden verschillende rondreispakketten door het Westfaals-Lippe-orgellandschap aangeboden:

Neem 3

Op basis van een dagtocht naar drie historische orgels naar keuze kunnen zinvolle verbindingen en verwijzingen naar het Westfaalse orgellandschap en de Westfaalse cultuur tot stand worden gebracht.

Prijs: p. P. 52,00 € plus overnachting en maaltijden

Vier wint

Tijdens een weekend kunt u 4 plaatsen leren kennen (kloosterlingen/historische steden en hun orgels). Op de voorgrond staat de vertraging. Je neemt de tijd en we hebben ook tijd om je mee te nemen. Culturele hoogtepunten maken net zo goed deel uit van dit programma als orgelconcerten en sensuele ontvoeringen met orgels.

Prijs: p. P. 74,00 € plus overnachting en maaltijden

Neem vijf

is de meer 'sportieve' versie van het 'vier overwinningen'-aanbod, waarbij je een weekend lang kunt genieten van orgelklanken in vijf sonore kamers. Een mogelijke specialiteit is het avond- of nachtconcert, waarbij de zintuigen op een bijzondere manier worden aangesproken.

In combinatie met gregoriaanse gezangen of meditatieve liederen van een schola.

Prijs: p. P. 98,00 € plus overnachting en maaltijden

Als een 6 in de loterij

Voor deze grootste van alle mogelijke orgelreizen moet u minstens 2 dagen en avonden plannen. Net als bij een groot menu ontvouwt zich het kloosterlandschap en de natuurlijke klank, de geneeskrachtige kamers en de speciale overnachtingsaanbiedingen.

Westfalen heeft zoveel te bieden. Neem contact met ons op.

Prijs: p. P. 112,00 € plus overnachting en maaltijden

Het volgende is van toepassing op alle pakketten:

Indien u dat wenst, kunnen wij voor u een reis regelen in een redelijk geprijsde minibus. Groepskortingen zijn beschikbaar voor groepen van 12 of meer personen.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen:

Vereniging van de muziekvrienden van de abdij van Marienmünster
Hans Hermann Jansen
Abdij 3
37696 Marian Minster

Tel. 05231 23493