Historische orgels in de kloosterregio

Hoog boven de luisteraars rijzen de kolossale orgelpijpen op, soms tot onder de koepels van de godshuizen. Elk instrument is een individueel gesamtkunstwerk en bundelt een groot aantal creatieve krachten.

Orgel in der ehem. Klosterkirche Gehrden (c) F. Grawe, Klosterregion

De kloosterregio cultuurland district Höxter is niet enkel buitengewoon rijk aan kloosters, maar ook aan historische orgels. Beroemde ambachtsmannen leefden en werkten in de bloeitijd van de barokke orgelbouw tussen 1660 en 1750 in het Westfaalse kloosterlandschap.

Volg de sporen van deze geniale ambacht en de virtuoze bouwmeesters op de orgelroute. Op uw orgelreis wordt u begeleid door  jonge, geïnspireerde organisten. Zij verschaffen u met korte orgelconcerten en toelichtingen toegang tot de speciale klankkleuren en orgeltechnische details.

Één- of meerdaagse orgelreizen

Er worden u verschillende rondreispakketten door het Westfaalse-Lippische orgellandschap aangeboden:


Neem er 3
aan de hand van een dagreis naar drie historische orgels van uw keuze kunnen zinvolle verbindingen en verbanden gelegd worden tussen het Westfaalse orgellandschap en cultuur.

Prijs: p. p. 52,00 € excl. overnachting en maaltijden


Vier wint
Op een weekend kan u 4 locaties (kloosters/historische steden en hun orgels) leren kennen. Op de voorgrond staat langzame vooruitgang. Neem de tijd, en we hebben ook tijd, om u in vervoering te laten brengen. Culturele highlights horen net zo bij dit programma als orgelconcerten en klankvolle vervoeringen met orgels.
Prijs: p. p. 74,00 € excl. overnachting en maaltijden


Take five
is de ‘sportieve’ variant van het ‘vier wint’-aanbod, waarbij u in één weekend kan genieten van orgelklanken in vijf klankvolle ruimtes. Een mogelijke bijzonderheid is het avond- of nachtconcert, waarbij uw zintuigen op een buitengewone manier aangesproken worden.

In combinatie met Gregoriaanse of meditatieve liederen van een schola cantorum.

Prijs: p. p. 98,00 € excl. overnachting en maaltijden


Alsof u zes juiste lottonummers heeft
Voor de grootste orgelreis van allemaal, plant u best minstens 2 dagen en avonden in. Zoals bij een groot menu ontplooien kloosterlandschap en natuurlijke klank, heilzame ruimtes en speciale overnachtingsaanbiedingen zich.

Westfalen heeft zo veel te bieden. Neem contact met ons op.

Prijs: p. p. 112,00 € excl. overnachting en maaltijden


Voor alle pakketten geldt:

  • Op verzoek kunnen we de reis voor u in een niet al te dure minibus regelen.
  • Bij groepen vanaf 12 personen zijn groepskortingen mogelijk.

Informatie:
Gesellschaft der Musikfreunde der Abtei Marienmünster e.V.
Hans Hermann Jansen
Abtei 3
37696 Marienmünster

Tel. 05231 23493