Duitse Kaasmarkt in Nieheim

Elke twee jaar, tijdens het eerste weekend van september in de even jaren, worden de steegjes van de historische oude stad Nieheim omgetoverd tot de langste kaaskraam van Duitsland.

Er worden ongeveer 60.000 bezoekers uit Duitsland en het buitenland verwacht. Of het nu gaat om pittige bergkaas uit Oostenrijk, milde mozzarella uit Italië of aromatische gerijpte Brie uit Frankrijk, de markt is vooral een gelegenheid voor bezoekers om kazen in verschillende bereidingen, texturen en smaken te proeven.

Drie dagen lang wordt de historische oude stad van het luchtkuuroord omgetoverd tot een oase van smaken en geuren. Meer dan 500 handgemaakte kazen die met liefde, echt vakmanschap en traditie worden gemaakt, en een verscheidenheid aan bekroonde topwijnen uit populaire Duitse wijnbouwregio's zullen de smaakpapillen van bezoekers prikkelen. Wandel door de steegjes, proef internationale specialiteiten en geniet van het uitgebreide entertainmentprogramma. De Duitse kaasmarkt in Nieheim is een unieke ervaring voor jong en oud!

Op zondag zijn de winkels in het centrum geopend van 13.00 tot 18.00 uur.

Vertaald met DeepL.com (gratis versie)

Informatie:

Om de twee jaar (even jaren), 1e weekend in september

Nieheim Kaasmarkt
Ortskern Nieheim
33039 Nieheim
Tel.: 05274 8304

Vertaald met DeepL.com (gratis versie)