Duitse Kaasmarkt in Nieheim

Om de twee jaar, tijdens het eerste weekend van september in de even jaren, veranderen de steegjes van de historische oude binnenstad van Niehiem in de langste kaastoonbank van Duitsland.

Er worden rond de 60 000 bezoekers uit binnen- en buitenland verwacht. Kruidige bergkaas uit Oostenrijk, milde mozzarella uit Italië of aromatisch gerijpte brie uit Frankrijk; voor de bezoeker is de marktdrukte vooral een gelegenheid om kazen van verschillende bereidingen, consistentie en smaken te proeven.

Ongeveer 60 kaasproducenten uit Duitsland en andere Europese landen, waaronder vele bedrijven uit de ecologische landbouw, stellen hun specialiteiten voor. Het doel van de markt is het bewustzijn te verscherpen voor de in ambachtelijke en familiale bedrijven bereidde melkproducten. En zo ervaart men dat er buiten de toonbanken van de supermarkt veel culinaire kostbaarheden te ontdekken zijn.

Elf wijnbouwers uit de geliefde Duitse wijnbouwgebieden zorgen voor de passende kostbare wijnen voor bij de kazen. Een artistiek bijprogramma maakt van het wellness-kuuroord een openluchttheater.


Informatie:
Om de twee jaar (even jaren), 1ste weekend van september

Nieheimse Kaasmarkt
Stadskern Nieheim
33039 Nieheim
Tel.: 05274 8304

www.nieheim.de