Het beste uitzicht op de stad Höxter en de Weser...

De Rodenec-toren, gebouwd in 1883, ligt ongeveer twee kilometer ten zuidwesten van Höxter. Vanaf de top valt het uitzicht direct op de rivier die het landschap - de Weser - en de stad Höxter vormgeeft. Het uitzicht vanaf de Rodenec-toren is een van de mooiste die je hier kunt krijgen.

Het gebied rond de toren kreeg de naam 'Roden-Eck', naar de voormalige stadsboswachter Rode. Boswachter Rode had uitstekende diensten bewezen aan de herbebossing van de Ziegenberg, waarvan de bossen te lijden hadden gehad door het vroegere gebruik als geitenweide.

Een bezoek aan de toren is ook de moeite waard als zelfstandig uitstapje.

Een korte wandeling vanaf het startpunt, de bosparkeerplaats bij de voormalige jeugdherberg, via een met bomen omzoomd pad dat steil omhoog loopt, gemarkeerd met X16, brengt u naar de laatste 49 treden in de toren, en dan kunt u genieten van het unieke, mooie en interessante uitzicht.

Stevige schoenen zijn aan te bevelen, verrekijkers zijn het waard om mee te nemen.

De toren is eigendom van de stad Höxter. Het is dagelijks gratis geopend.

Vanaf de Rodeneckturm zijn er zeer mooie wandelmogelijkheden langs de Weserpistes:

Gevarieerde bossen, bizarre boomvormen, weidse uitzichten en zeldzame planten - dit alles wacht op u op de steile hellingen van Ziegensberg en Brunsberg bij Höxter, gelegen ten westen van de Weser.

Op de steile hellingen van de Ziegensberg en de aangrenzende Brunsberg vindt u de zeer zeldzame plantenvereniging van riet of orchideeënbeukenbos, zelfs in een bijzonder typische vorm.

Een bijzonder kenmerk is de aanwezigheid van taxus en jeneverbes, twee naaldsoorten die in onze bossen zeer zeldzaam zijn geworden.

In het vroege voorjaar verrukken levermos, koeienslip en daphne met hun helderblauwe, gele en paarse bloemen. In de herfst beleeft het beukenbos een ware kleurexplosie: de nazomer op de Weser.

Om van het Wezerdal helemaal naar de top te komen, naar het hoge plateau van de twee bergen, moet er 200 meter hoogte worden overbrugd. Eenmaal boven bieden andere uitzichtpunten een indrukwekkend uitzicht op het Wezerdal en de uitgestrekte bossen van de tegenoverliggende Solling.

 

 

 

Heenreis

B64/83 richting Höxter. In Höxter gaat u linksaf richting Lütmarsen op de L755. Volg de borden naar de Höxter Hogeschool.

Parkeren

Parkeerplaats aan de hogeschool Ostwestfalen-Lippe
An der Wilhelmshöhe 44
37671 Höxter

Openbaar vervoer

Station Höxter: Stadsbuslijn HX1 naar de halte "Hochschule/An der Wilhelmshöhe".