Weserstad Beverungen

Het voormalige landbouwstadje straalt vandaag de dag als een plek met een levendig verleden in vakwerkstijl.

Talrijke winkels, cafés en pubs nodigen uit tot een wandeling en ontspanning. Theater, opera, concerten en meer in de Stadthalle Beverungen, maar ook het Sinaasappelbloesem Special Festival, de Weser Open Air of het Beverunger Carnaval bieden culturele afwisseling en plezier.

Het historisch rijke landschap nodigt uit tot wandelen, nordic walking of fietsen, het Wezer-fietspad R 99 leidt direct langs Beverungen. Natuurlijk kan de watersport op de Weser uitgebreid worden beoefend, bijvoorbeeld per kano of kajak. Maar ook een rustige stoomboottocht is mogelijk op de Weser. Het sportieve aanbod wordt afgerond met de ijsbaan in Beverungen, die van november tot maart een levendig ijsplezier garandeert.

De elf steden in Beverungen trekken ook bezoekers vanwege hun idyllische ligging. Het mandenmakersmuseum Dalhausen en het boerderijmuseum Herstelle bieden een bijzondere ervaring. De abdij Herstelle zum Heiligen Kreuz is een geliefde plek voor een rustige pauze en de Weser-Skywalk op de bizarre rotsformaties van de Hannoveraanse kliffen met zijn sensationele uitzicht is zeker een genot voor iedere natuurliefhebber. De yaw-rope veerboten van Herstelle en Wehrden bieden voor het moment van de Wezer doorkruising een heel ander perspectief op het landschap en worden gebruikt door zowel wandelaars als fietsers. De hellingen rond Dalhausen worden vandaag de dag nog gedeeltelijk als geitenweide gebruikt en het wegrijden van de geiten van de bergweiden in september is uitgegroeid tot een echt volksfeest. Hier kunnen de kinderen feestelijk versierde geiten aan een touw naar beneden leiden naar het dorp.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)