Steinheim in Westfalen

Ga op ontdekkingsreis door Steinheim en laat u verrassen door de verscheidenheid aan mogelijkheden die deze stad u te bieden heeft.

Winkellocatie, meubelstad, carnavalsbolwerk, schilderachtige omgeving - dit kunnen de sleutelwoorden op een visitekaartje zijn. Het kleurrijke leven rond de waterput, het eigenlijke herkenningspunt van de kernstad, nodigt uit tot een bezoek aan de grote modehuizen en de vele kleine winkels. De gastronomie van Steinheim heeft ook voor elke smaak iets te bieden op het gebied van lichamelijk welzijn.

Steinheim is een ideaal uitgangspunt voor bewogen wandel- en fietstochten in de charmante omgeving tussen het Teutoburgerwoud in het westen en het Weserbergland in het oosten. Bezienswaardigheden zijn de kastelen van Vinsebeck en Thienhausen, de Eggeturm op de Velmerstot met een prachtig uitzicht over het bekken van Steinheim, de Externsteine bij Horn, het Schiederer Stuwmeer of het Steinheimmeubelmuseum, dat de geschiedenis van de Steinheimse meubelindustrie op indrukwekkende wijze documenteert.

Steinheim biedt elk jaar in mei verdere hoogtepunten met de muziek- en fijnproeversdagen, in november in het eerste weekend na Allerheiligen met een binnenstadsverlichting en veel live muziek op vier podia naar de Reinecciusmarkt, alles over vuur en licht.


Informatie:
Stadtmarketing- und Wirtschaftsförderungsgesellschaft Steinheim mbh & Co. KG
Emmerstraße 7
32839 Steinheim
Telefon: 05233 997327


www.steinheim.de

Stadt an der Emmer