Steinheim in Westfalen

Ga op ontdekkingsreis door Steinheim en laat u verrassen door de verscheidenheid aan mogelijkheden die deze stad u biedt.

Meubelstad, carnavalsbolwerk, schilderachtige omgeving - dat kunnen de sleutelwoorden op een visitekaartje zijn. Het kleurrijke leven rond de Kump, het eigenlijke herkenningspunt van de kernstad, nodigt uit tot een wandeling door de stad. De geschiedenis van de Steinheim-meubelindustrie is in het Steinheim-meubelmuseum op indrukwekkende wijze gedocumenteerd. En als u een knuffelzachte knuffel heeft, moet u ook een bezoek aan het rustieke teddy & poppenmuseum plannen.

Steinheim is een ideaal uitgangspunt voor bewogen wandelingen en fietstochten in de charmante omgeving tussen het Teutoburger Woud in het westen en het Weserbergland in het oosten. Bezoek de Eggeturm op de Velmerstot met een prachtig uitzicht over het bekken van Steinheim of kasteel Vinsebeck. De Externsteine bij Horn en het Schieder-stuwmeer liggen ook in de directe omgeving van Steinheim.

Om de twee jaar, begin november, vindt in Steinheim een speciaal evenement plaats: De Reineccius-markt, met een binnenstadsverlichting en veel live muziek. Duizenden lichten laten de stad met haar historische gebouwen op magische wijze schitteren.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Informatie:

Stadt Steinheim
Marktstraße 2
32839 Steinheim

Telefon: 05233 21143