De route

De route start bij de Abdij Marienmünster. U fietst via een rondweg of een acht-vorm langs verschillende plaatsen. Hier geniet u van beeldschone landschappen van lichte heuvels en romantische dalen van de Wezer en de Diemel. De route brengt u langs burchten, kastelen en historische plaatsen die hun roerige geschiedenis vertellen.

Tot de hoogtepunten van deze meerdaagse route behoren de kloostertuinen, het cultureel erfgoed Corvey en het uitzicht vanaf de Weser-Skywalk bij Beverungen, het middeleeuwse decor van de Warburg en de indrukwekkende vulkaankegel van de Desenberg. Leuke uitstapjes zijn het orgelmuseum Borgentreich en het Westfalen Culinarium in Nieheim.


Routetip: van Willebadessen naar Warburg

Met deze route kunt u heel comfortabel met de trein naar Willebadessen reizen, de stad bezichtigen en vervolgens bij het Hegge-Park starten. Ruim 60 kilometer brengt de tocht u langs de kloostertuinen bij de Zionsberg, langs het „scheppingspad Hardehausen” en naar de „zintuigentuin” in Germete. Uw bestemming is het historische centrum van Warburg, waar u opnieuw de trein kunt nemen.

Routetip: van Warburg naar Bad Karlshafen

Start u na aankomst op station Warburg met een korte bezichtiging van de bijna 1000 jaar oude Hanzestad en volg daarna de Kloster-Garten-Route voorbij de Desenberg met een korte stop in Borgentreich bij de Lourdes Grot en het Orgelmuseum. Aangekomen in Herstelle, kunt u de zusters van de Abdij van het Heilige Kruis bezoeken en bereikt u vervolgens na een korte rit langs de Wezer het station van Bad Karlshafen.

 

Routetip: van Brakel naar Willebadessen

Met deze circa 40 km lange fietsroute, die start bij station Brakel, maakt u kennis met de prachtige barokke tuinen van de kastelen Rheder en Gehrden, het „weidepaleis” in het Nethetal en de schoolkloostertuin Neuenheerse, waarna u vanaf Willebadessen weer met de trein verder reist.