De route

De route start bij de Abdij Marienmünster. U fietst via een rondweg of een acht-vorm langs verschillende plaatsen. De schilderachtige landschappen van lichte heuvels en romantische dalen van de Wezer en de Diemel. De route brengt u langs burchten en kastelen, en door historische plaatsen die hun roerige geschiedenis vertellen.

Tot de hoogtepunten van deze meerdaagse route behoren – naast de kloostertuinen – het cultureel erfgoed Corvey en het uitzicht vanaf de Weser-Skywalk bij Beverungen, het middeleeuwse decor van de Warburg en de imposante vulkaankegel van de Desenberg. Leuke uitstapjes zijn het orgelmuseum Borgentreich en het Westfalen Culinarium in Nieheim.


Routetip: van Willebadessen naar Warburg

Met deze route kunt u heel comfortabel met de trein naar Willebadessen reizen, de stad bezichtigen en vervolgens bij het Hegge-Park starten. Ruim 60 kilometer brengt de tocht u langs de kloostertuinen bij de Zionsberg, langs het „scheppingspad Hardehausen” en naar de „zintuigentuin” in Germete. Uw bestemming is het historische centrum van Warburg, waar u opnieuw de trein kunt nemen.

Routetip: van Warburg naar Bad Karlshafen

Start u na aankomst op station Warburg met een korte bezichtiging van de bijna 1000 jaar oude Hanzestad en volg daarna de Kloster-Garten-Route voorbij de Desenberg met een korte stop in Borgentreich bij de Lourdes Grot en het Orgelmuseum. Aangekomen in Herstelle, kunt u de zusters van de Abdij van het Heilige Kruis bezoeken en bereikt u vervolgens na een korte rit langs de Wezer het station van Bad Karlshafen.

 

Routetip: van Brakel naar Willebadessen

Met deze circa 40 km lange fietsroute, die start bij station Brakel, maakt u kennis met de prachtige barokke tuinen van de kastelen Rheder en Gehrden, het „weidepaleis” in het Nethetal en de schoolkloostertuin Neuenheerse, waarna u vanaf Willebadessen weer met de trein verder reist.