Kanu-Schumacher

Als u altijd al eens met de peddel heeft willen zwieren, dan moet u niet langer aarzelen. De Diemel is een goed stromende, deels sportieve rivier om te bevaren, die ook voor vaarten met kinderen zeer geschikt is.

De Diemel ontspringt in het Rothaargebergte en doorkruist tussen Kassel en Paderborn de Warburgse vlakte. Van de in totaal 123 km lange Diemel is een totale afstand van 46 km, van Warburg tot de monding in de Wezer, bevaarbaar.

Op het landschappelijk zeer bekoorlijke en zonder moeilijkheden te bevaren traject liggen echter meerdere waterkeringen, waarvan er maar twee bevaarbaar zijn. Om de andere kan probleemloos heen gevaren worden.

Een gunstige locatie om het water in te gaan met parkeergelegenheid vindt u bijvoorbeeld in Warburg bij de verkeersbrug van de B 7 (46,5 km), die ongeveer 1 200 meter van het station in Warburg af ligt. Een kanotocht van Warburg naar Lamerden is 18 km lang en duurt ca. 5 uur.


Diemel-kanotochten sinds 1997

Kanovaren op de Diemel betekent in een beschermd landschapsgebied de natuur puur beleven en respecteren en van het fraaie, bijna mediterrane landschap bij verschillende stroomsnelheden genieten.

Wezer-kanotochten sinds 2003

Wat met een kus van de Werra en de Fulda in Hann. Münden begint, ontwikkelt zich tot in Rinteln tot een geliefde en interessante rivier om te bevaren.

Kanovaren op de Wezer betekent prachtige landschapsvormen en sprookjesachtige steden en dorpen van historisch belang ervaren.

De Wezer is geschikt voor kleine en grote tot zeer grote groepen.


 

Informatie:

Kanu-Schumacher

Kanotochten-kanoverhuur
Domäne 2e
34388 Trendelburg

Tel.: + 49 (0)5675 725905
Fax: 05675 721596

info@kanu-schumacher.de
www.kanu-schumacher.de