Bad Driburg - Rozenbottelronde

Door het rozenbottelland

De wandeling door het rozenbottelland begint bij het wandelinformatiepunt Langeland. Het grootste deel van het pad is zacht glooiend en leidt steeds weer langs de rozenbottelstruiken die het gebied zijn naam geven. Maar de eg wil ook beklommen worden en maakt de tocht uitdagend naar het einde toe. Daarboven bereikt u het "Zwarte Kruis", waarrond een donkere legende is verweven. Een houtskoolbrander zou daar tijdens de 30-jarige oorlog zijn geplunderd en in zijn eigen mijlpalen zijn verbrand. Kort voor het einde van de tocht bereikt u de Eggegebirgshütte met speeltuin, barbecue en kampeerterrein.

Wandelroute voor jongeren

De eerste jeugdwandelroute in het district Höxter werd door de EGV-afdeling Erpentrup-Langeland in samenwerking met de DWJ Deutsche Wanderjugend in het leven geroepen. Jeugdvriendelijke wandelpaden, die alleen of in groepsverband kunnen worden bewandeld, moeten van het wandelen een leuke ervaring maken. Het EGV departement Erpentrup-Langeland heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om een wandelroute samen te stellen die niet alleen populair is vanwege de geocaches, maar ook vanwege de lokale hoogtepunten langs de route.

Superfood

Met hun hoge vitamine C gehalte worden rozenbottels beschouwd als een huiselijk supervoedsel. De vitaminebommen kunnen zelfs bewegingspijnen verlichten en zijn daarom bijzonder geschikt voor "roestige" zwervende botten.